2-1. Unionistas derrota o Deportivo e arrebátalle o liderado

Os de Borja Jiménez encaixaron a primeira derrota da tempada
Un jugador del Depor busca el gol. RC DEPORTIVO
photo_camera Un jugador del Depor busca el gol. RC DEPORTIVO

Unionistas de Salamanca cortou o bo inicio de tempada do Deportivo e endosoulle na Raíña Sofía os primeiros goles e a primeira derrota para arrebatarlle, ademais, o liderado (2-1) do grupo I de Primeira Federación.

Os branquiazuis adiantáronse no marcador cun novo gol de Alberto Quiles, pero os salmantinos remontáronlle en nove minutos despois do ecuador do primeiro período co acerto de Salinas e Espiña, que aproveitaron os erros defensivos dos coruñeses.

Na segunda parte, os de Borja Jiménez, que contaban todos os seus partidos por vitorias e, ademais, sen goles, non lograron reaccionar e estrearon a súa marcadora de derrotas en céspede artificial.

2-Unionistas: Salva; Marín, Ramiro, Fer Román, Salinas; Nespral (Eslamiada, min.70), Acosta; Muñoz (Manu Sánchez, min.88), Da Nava (De Miguel, min.80), Rayco (Borja, min.70); Espiña (Pitu Doncel, min.70).
1-Deportivo: Mackay; Lapeña, Trigueros (Benito, min.50), Celeiro (Miúdo, min.68), Héctor (Aguirre, min.68); Villares, Bergantiños (Doncel, min.81), Juergen; Quiles, Miku (Doncel, min.81), Soriano.
Goles: 0-1, M.15: Quiles. 1-1, M.22: José Salinas. 2-1, M.31: Pablo Espiña.
Árbitro: Ruiz Álvarez, do comité asturiano. Amoestou a Miku (min.34), Héctor (min.55), Juergen (min.80) e Aguirre (min.83), do Dépor.
Incidencias: Partido da quinta xornada de Primeira Federación disputado na Raíña Sofía de Salamanca.