2-1. O Zaragoza víngase de Natxo González e apea ao Deportivo

O Compostela tamén quedou eliminado tras caer ante o Lleida por 1-0

Cartabia celebra el gol del Deportivo. TWITTER (@RCDeportivo)
photo_camera Cartabia celebra o gol do Deportivo. TWITTER (\RCDeportivo)

O Real Zaragoza vingouse de Natxo González, o seu exadestrador e técnico do Deportivo, ao que eliminou da Copa do Rei, nun partido marcado polas numerosas ausencias de titulares con que ambos afrontaron o encontro, especialmente os visitantes.

Cunha gran maioría de suplentes en ambos os bandos o equipo aragonés fixo valer a diferenza de 2-0 coa que chegou a adiantarse para facerse coa eliminatoria, aínda que lle tocou sufrir no tramo final do partido para saberse vencedor.

A afección non se esqueceu e dedicou, no inicio do encontro, unha gran pitada ao técnico vasco aínda que durante a primeira parte do mesmo un grupo da bancada de animación continuou increpándoo, sendo recriminado nalgunha ocasión polo resto de asistentes ao encontro.

O conxunto aragonés estreouse cun temperán gol (min.6) do xeorxiano Giorgi Papunashvili, que enviou un potente disparo desde fóra da área coa súa perna mala, a dereita, ante o que o meta Adrián Ortolá nada puido facer.

Tras o tanto o Depor fíxose co control o esférico, en parte porque se viu esporeado polo gol e en parte porque os propietarios do terreo deron un paso atrás. Con todo, o dominio do equipo de Natxo González foi estéril porque en ningún momento chegou a meter o medo no corpo a un equipo maño que se defendía sen maiores problemas.

Tras o descanso os coruñeses volveron retomar a posesión pero foi de novo o conxunto zaragozano o que golpeou co segundo tanto, obra de Pombo e tras unha boa combinación previa entre Nieto e Buff, que tamén se materializou aos seis minutos de iniciado este segundo período.

Este gol parecía pechar o partido pero o Deportivo reaccionou con rapidez para evitar que a eliminatoria se lle escapase e, dous minutos despois, Fede Cartabia recibiu un gran pase entre os centrais e plantouse ante o meta Ratón para baterlle e acurtar distancias.

A partir de aí os coruñeses, a diferenza do ocorrido nos primeiros 45 minutos, si que lograron aproximarse con sensación de perigo á área maña, aínda que finalmente, defendéndose con moitos apuros, o equipo local conseguiu o obxectivo de superar a eliminatoria.

O outro representante galego que xogou este mércores, o Compostela, caeu por 1-0 no campo do Lleida. O Lugo xoga este xoves contra o Albacete no Carlos Belmonte.

Ficha técnica:
2 - Real Zaragoza: Ratón; Delmás, Perone, Álex Muñoz, Nieto; Javi Ros; Papunashvili (Soro, min.72), James, Aguirre (Pep Biel, min.86), Buff; e Pombo (Álvaro Vázquez, min.67).
1 - Deportivo: Ortolá; Gerard Valentín, Eneko Bóveda, Michele Somma, Dubarbier; Pedro Mosquera, Krohn-Dehli, Edu Expósito (Didier Moreno, min.76), Carles Gil (Pedro, min.85); Fede Cartabia e Víctor García (Carlos Fernández, min.64).
Goles: 1-0. min.6. Papunashvili; 2-0. min.51. Pombo; 2-1. min.53. Fede Cartabia
Árbitro: Trujillo Suárez (Comité Tinerfeño). Amoestou con cartón amarelo aos visitante Carles Gil, Michele Somma, Gerard Valentín e Fede Cartabia.
Incidencias: partido correspondente á segunda eliminatoria da Copa do Rei disputada a partido único no estadio da Romareda de Zaragoza ante uns 22.000 espectadores.