2-2. Ansu Fati esperta ao Barça, que choca coa tenacidade de Osasuna

Piqué protesta por un penalti en el partido contra el Osasuna. VILLAR LÓPEZ (EFE)
photo_camera Piqué protesta por un penalti no partido contra o Osasuna. VILLAR LÓPEZ (EFE)

O Barça, co hispano-guineano Ansu Fati como protagonista, non conseguiu imporse en El Sadar e asinou un empate (2-2) ante un Osasuna que fixo valer a súa tenacidade e o dobrete do navarro Roberto Torres para seguir invicto no seu feudo, no que acumula 26 partidos seguidos de liga sen perder.

Ante unha bancada envorcada e con 32 graos de temperatura, Osasuna comezou o partido cunha idea: presionar arriba e non deixar pensar ao Barça. E esa estratexia saíulle á perfección. Nos primeiros cinco minutos do duelo, os rojillos forzaron dous córneres por ningún dos azulgranas.

Ese arranque dos de Jagoba Arrasate, asfixiante para os visitantes, culminou co primeiro tanto do partido, a favor dos locais. Brandon, desde a banda dereita, burlou a Lenglet e Roberto Torres soubo aproveitar o preciso pase do seu compañeiro para bater a Ter Stegen de volea.

A vantaxe no marcador non parou o empuxe de Osasuna nin a súa estratexia e así se sucederon as chegadas dos locais á área azulgrana.

Cun Griezmann incómodo no campo, do mesmo xeito que os seus compañeiros, os de Ernesto Valverde sacaron o seu primeiro córner pasados os primeiros 20 minutos do partido.

O Barcelona non cesou no seu afán de despregar o seu xogo, de circular o balón, pero unha e outra vez atopouse cun bloque rojillo moi ben situado e armado no campo.

O parón, no minuto 30, para que os futbolistas se hidratasen non cambiou o guión do duelo. O Barça xogaba en campo contrario, pero espeso en ataque e sen atopar ocos para anotar o tanto do empate.

Ao fío do descanso, ambos os equipos trataron de inquietar a portería contraria sen éxito.

Valverde, no inicio da segunda parte, moveu o banco en busca da remontada. Saíu Ansu Fati, o mozo hispano-guineano que debutou co primeiro equipo ante o Betis e deixou escintileos de calidade, por Semedo.

E o técnico azulgrana acertou de pleno. O gardameta rojillo, Rubén Martínez non evitou o certeiro remate de cabeza de Ansu Fati, que gañou a partida a Nacho Vidal (m.51). O Barcelona, a partir do gol, reactivouse, gañou metros e encerrou aos locais na súa área.

O tanto azulgrana afectou animicamente aos locais, que perderon iniciativa no ataque, aínda que Brandon, cun disparo a media volta, intentou pór proba a Ter Stegen.

Os de Valverde recuperaron a identidade mentres que a zaga rojilla, vítima do xogo fluído do seu rival, perdía a orde defensiva exhibida no primeiro período.

Os cambios oxigenaron e beneficiaron, unha vez máis, ao Barcelona. Arthur, aos dez minutos de saltar ao campo, en substitución de Rafinha, adiantou aos seus no minuto 64 cun disparo axustado a un poste.

Osasuna, que reclamou o segundo cartón amarelo a De Jong, por unha falta ao Chimy Ávila, que o colexiado non considerou, perseguiu o seu segundo gol cun activo Brandon.

E case o logrou Juan Villar cun potente disparo que evitou Ter Stegen. Conseguiuno Osasuna desde os once metros, despois de que o colexiado pitase unha man de Piqué na área, e así Roberto Torres materializou o tanto do empate ao enganar ao gardameta azulgrana.

Nos últimos compases do partido, Rubén Martínez salvou ao seu equipo do terceiro gol azulgrana e evitou así o disparo de Carles Pérez.

2 - Osasuna: Rubén; Nacho Vidal, David García, Aridane, Estupiñán; Roberto Torres, Oier, Fran Mérida (Moncayola, m. 70), Rubén García (Rober Ibáñez, m.65); Brandon (Juan Villar, m. 77), Chimy Ávila.
2 - Barcelona: Ter Stegen; Semedo (Ansu Fati, m.45), Piquei, Lenglet, Alba; Sergi Roberto, Busquets, De Jong (Vidal, m.83); Carles Pérez, Griezmann e Rafinha (Arthur, m.53).
Goles: 1-0, m. 6: Roberto Torres. 1-1, m. 51: Ansu Fati. 1-2, m.63: Arthur. 2-2, m.80. Roberto Torres.
Árbitro: Juan Martínez Munuera (Comité valenciano). Mostrou cartón amarelo aos locais Fran Mérida, Brandon e Moncayola, e aos visitantes Sergi Roberto, De Jong e Lenglet.
Incidencias: partido correspondente á terceira xornada de LaLiga Santander disputado no Sadar ante 16.742 espectadores. Gardouse un minuto de silencio en memoria de Xana, a filla do exseleccionador Luís Enrique Martínez, recentemente falecida.