2-2. O Barça queda a medias na remontada da noite de Stuani

O Xirona callou un gran encontro da man do uruguaio que marcou os dous tantos

El jugador del Girona Aday juega un balón entre Arthur, Dembelé y Jordi Alba, del FC Barcelona, este domingo. ALEJANDRO GARCÍA (EFE)
photo_camera O xogador do Xirona Aday xoga un balón entre Arthur, Dembelé e Jordi Alba, do FC Barcelona, este domingo. ALEJANDRO GARCÍA (EFE)

O Barcelona sacou unha gran dose de rabia para superar un 1-2 con dez xogadores, pola expulsión de de o francés Clement Lenglet, pero as forzas só lle deron para empatar o partido (2-2) contra un Xirona que callou un gran encontro, da man do uruguaio Christian Stuani, autor dos dous tantos.

Piqué redimiuse cun gol, o do empate a dous, tras dúas accións nos tantos de Stuani nas que o central barcelonista non estivo moi acertado, pero o tanto do catalán serviu ao Barça para non perder o liderado, que agora comparte outra vez co Real Madrid (15 puntos) acabada a quinta xornada da liga.

Boa saída do Xirona que xa no minuto 2 tivo unha clara ocasión de gol nun remate de cabeza de Bernardo que Ter Stegen atallou baixo os paus.

O Barça dominaba no primeiro terzo da primeira parte, pero sen angustiar a meta rival, ata que no 12 Messi volveu trazar unha xogada marca da casa, na que foi de dereita a esquerda deixando ata tres xogadores no chan e no seu sutil disparo, Bono puxo os dedos para desviar o suficiente o balón.

O Barça dominou no primeiro terzo da primeira parte, pero sen angustiar a meta rival

Sete minuto despois, en plena ebulición de cánticos reinvindicativos na bancada, o chileno Arturo Vidal sacouse un pase preciso dentro da área que Messi resolveu cun forte disparo ao fondo da portería (1-0).

O Barça puido aumentar a vantaxe nunha nova intervención de Messi, quen asistiu a Luis Suárez, este revolveuse, pero precipitouse no seu disparo ante a meta de Bono.

O partido ata entón, intenso pero non duro, deixara xa tres amarelas, polo que baixou de pulsaciones, especialmente no centro do campo.

O Xirona se desperezó do dominio local e Portu case á media hora recibiu en profundidade, chegou a regatear a Ter Stegen e o seu disparo cruzado e preciso foi abortado por Piquei case na liña de gol.

A dez minutos do final do primeiro acto, o VAR entrou en acción, despois de que Pere Pons chocase xeonllo con xeonllo con Lenglet nunha acción ofensiva do Xirona. O colexiado consultou o monitor e concluíu que o francés levantara o cóbado e deulle na cara ao atacante xerundense, o que lle custou a vermella ao central azulgrana.

O Barça aguantou ata a segunda parte para reformular o eixo defensivo con Umtiti, e no 44, unha falta de contundencia de Piqué nun balón alto, ao que se anticipou Stuani, o uruguaio controlou o coiro e bateu a Ter Stegen (1-1).

O Barça aguantou ata a segunda parte para reformular o eixo defensivo con Umtiti

No segundo acto, Ernesto Valverde apostou por Umtiti e o substituído foi Dembélé, moi pouco acertado no primeiro tempo. A ausencia dun atacante nos azulgrana levou ao Xirona a defender con nove en cada ofensiva local, anulando case todos os espazos e obrigando ao Barça a buscar balóns altos e, especialmente, polas bandas.

Despois de que Luis Suárez malograse unha clarísima ocasión de gol, no 51 Piquei volveu estar lento nunha acción e para corrixila botouse ao chan para sacar o balón a Portu, sobre o que cometeu un claro penalti, pero o xogador continuou a acción, cun disparo forte que repeleu Ter Stegen, e foi a parar a Stuani, quen marcou un gran gol (1-2).

Valverde rectificou desde o banco, coa entrada de Rakitic e Coutinho no 59, e noutro lado os de Eusebio Sancristán botáronse atrás, a pesar de que o técnico os empuxaba cara a adiante, e buscar a contra.

Na primeira acción co equipo titular do Barça sobre o céspede, Messi tirou unha falta directa que acabou repelida polo traveseiro. Dous minutos despois, outra falta directa de Messi, Bono enviou a córner o balón. Tras o lanzamento, Piqué acabou sacándose un remate de cabeza cruzado e empatou o partido (2-2).

O Barcelona tivo o gol da vitoriaoutra vez nun córner en que Piqué cedeu de cabeza a Umtiti, preparoulla o francés, pero cando ía conectar coa zurda o francés un defensa interpúxose no seu disparo franco.

2. Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Sergio Busquets, Arthur (Coutinho, min.59), Vidal (Rakitic, min.59); Dembélé (Umtiti, min.46), Luis Suárez e Lionel Messi

2. Xirona: Bono; Bernardo, Juanpe, Alcalá; Aday, Muniesa, Pere Pons, Granell (Douglas, min.71) Aleix García (Borja García, min.46); Portu (Doumbia, min.85) e Stuani.

Goles: 1-0, min.19: Messi. 1-1, min.44: Stuani. 1-2, min.51: Stuani. 2-2, min.62: Piqué.

Árbitro: Jesús Gil Manzano, do comité estremeño. Mostrou cartolina amarela a Semedo (min.13), Arthur (min.15), Stuani (min.16), Bernardo (min.38), Juanpe (min.60), Alcalá (min.67), Portu (min.68) e Piquei (min.81). Expulsou a Lenglet (min.35).

Incidencias: partido correspondente á quinta xornada da liga, ante 76.055 espectadores, segundo datos facilitados polo club, nunha noite sufocante de calor e humidade no Camp Nou. Antes do partido, gardouse un minuto de silencio en memoria dos dous mozos vinculados ao Balonmán Granollers, Martí Batallé e Xavier Pocurull, que faleceron hai uns días en accidente de tráfico cando regresaban de ver o Xirona-Celta.