2-2. O Barcelona tropeza antes do Clásico

O partido acabou con polémica por un posible penalti por agarrón a Piqué no que o VAR non entrou
Messi, entre varios rivales. JUAN HERRERO
photo_camera Messi, entre varios rivais. JUAN FERREIRO

O FC Barcelona volveu picar unha vez máis en Anoeta, agora Reale Area, e deixouse dous puntos ante unha brava Real Sociedade que buscou o triunfo pero tamén quixo asegurar un empate que lle permite seguir na zona alta da táboa.

Os afeccionados txuriurdin, que marcaron unha nova marca de asistencia no seu estadio, viron un partido moi bonito e con alternativas que comezou dominando a Real, ao amparo do gol de penalti de Mikel Oyarzábal no minuto 11, e empatado ao bordo do descanso por Griezmann cunha gran definición ante Alex Remiro, o gardameta local.

A segunda metade proseguiu cun Barça impondo a súa xerarquía, pois marcou enseguida o 1-2 por medio de Luis Suárez, asistido por Messi, e puido facer o terceiro nun saque de esquina rematado por Piqué e o balón sacado da liña de gol pola defensa realista.

Os guipuscoanos refixéronse e atoparon o premio ao seu bo facer co gol de Alex Isak, que culminou unha xogada de Oyarzábal e Monreal. Logo esmagaron aos culés todo o que puideron pero o marcador quedou en táboas, reflexo do ocorrido no novo terreo de xogo estreado para este partido. O partido acabou con polémica por un posible penalti por agarrón a Piqué no que o VAR non entrou.