2-2. O Celta asina un empate e a salvación

Iago Aspas transformou os dous goles vigueses, salvando ao seu equipo de terminar a tempada cunha derrota

Iago Aspas disputa un balón en el área del Rayo. SALVADOR SAS (Efe)
photo_camera Iago Aspas disputa un balón na área do Rayo. SALVADOR SAS (Efe)

Un dobrete de Iago Aspas na recta final do partido evitou a derrota do Celta de Vigo ante o Raio Vallecano (2-2), co que ambos pecharon unha decepcionante tempada, que acabou cos madrileños en Segunda e os celestes salvándose na última xornada.

Aínda que o Celta tiña unha mínima opción de descender, o equipo de Fran Escribá non entrou coa intensidade necesaria para demostrarlle ao Raio que se lle ía a vida no duelo. Os celestes estiveron lonxe do nivel que viñan mostrando no seu estadio desde a última substitución no seu banco.

O partido careceu de intensidade e emoción. Os porteiros -Rubén Branco e Dimitrievski- eran dous espectadores máis. Ata que un infantil penalti cometido por Boudebouz sobre Advincula incendiou o choque. Embarba adiantou ao Rayo á media hora de xogo, a pesar de que Rubén adiviñou o seu lanzamento.

O Celta pediu penalti na seguinte xogada tras a caída de Maxi Gómez ante Dimitrievski, pero Matou Lahoz, que expulsaría pouco despois a Fran Escribá, non sinalou nada. Tampouco noutra caída do internacional uruguaio na área do Rayo, a pesar de que nesa ocasión foi a revisar a xogada ao VAR.

Os celestes, desesperados coa actuación do árbitro valenciano, tiveron unha boa oportunidade para igualar o choque logo dunha gran parede entre Aspas e Lobotka pero o remate do eslovaco desviouno Dimitrievski.

O Celta saíu máis dominador na segunda parte pero, sen ritmo, foi Rayo Vallecano o que puido aumentar a súa vantaxe cun disparo de Medrán ao que respondeu Rubén Blanco. Responderon os celestes: primeiro cun disparo de Boudebouz que se foi alto; despois cun remate de cabeza de Okay que desviou Dimitrievski.

Coa entrada do eléctrico Boufal, o Celta creou algo máis de perigo. Aspas, esvaecido, intentouno sen éxito. E a falta de vinte minutos Álvaro Medrán, cun potente disparo desde o frontal, puxo o 0-2 para enfado da afección celeste, que pitou ao seu equipo.

Balaídos parecía un funeral, pero Aspas, primeiro de penalti e despois cun sutil toque, evitou a derrota nos últimos minutos cando xa a permanencia estaba asegurada ante o resultado que se estaba dando en Mendizorroza entre o Alavés e o Girona.

- Ficha técnica:

2 - Celta de Vigo: Rubén Blanco; Hugo Mallo, Cabral, Araujo, Olaza; Brais Méndez (Jozabed, m.75), Okay, Lobotka (Pione Sisto, m.84), Boudebouz (Boufal, m.60); Iago Aspas e Maxi Gómez.

2 - Raio Vallecano: Dimitrievski; Advincula, Catena, Velázquez, Akieme; Medrán, Agbo (Mario Suárez, m.56); Embarba (Javi Guerra, m.90), Pozo, Álvaro (Bebé, m.80); e Raúl de Tomás.

Goles: 0-1, m.29: Embarba, de penalti. 0-2, m.71: Medrán. 1-2, M.82: Iago Aspas, de penalti. 2-2, M.92: Iago Aspas

Árbitro: Mateu Lahoz (colexio valenciano). Amoestou a Agbo, Álvaro, Catena e Dimitrievski, por parte do Raio Vallecano.

Incidencias: Encontro correspondente á trixésimo oitava xornada da liga Santander disputado no estadio municipal de Balaídos ante 21.607 espectadores.