2-2. Un dobrete de Cazorla neutraliza ao Real Madrid

O conxunto branco foi de menos a máis no encontro contra o Vilarreal

Cazorla celebra su gol. MIGUEL ÁNGEL POLO (EFE)
photo_camera Cazorla celebra o seu gol. MIGUEL ÁNGEL POLO (EFE)

Santi Cazorla rememorou os seus mellores tempos e cun gol no tramo final do partido (minuto 82), o segundo da súa conta persoal, logrou o definitivo empate a dous do Vilarreal ante un Real Madrid que foi de máis a menos.

O Vilarreal encerrou de inicio ao Real Madrid no seu campo cunha presión moi alta. Courtois evitou que Chukwueze inaugurara o marcador aos dous minutos, pero na seguinte acción o mozo nixeriano marcouse unha diagonal desde a súa banda para habilitar a Santi Cazorla que, con moita clase, bateu ao meta madridista cun colocado disparo (minuto 4).

A reacción do Real Madrid foi fulminante e na súa primeira aproximación á área de Asensjo logrou o empate (minuto 7). Unha boa combinación entre Carvajal e Lucas Vázquez polo costado dereito acabou cun gran centro deste que cabeceou completamente só Benzema a gol. Tras o empate, o Real Madrid fíxose co partido. Benzema, moi activo, realizou unha brillante acción para habilitar a Lucas Vázquez que non puido gañarlle o man a man a Asenjo.

O mellor xogo madridista atopou a súa recompensa a balón parado. Unha falta sacada por Kroos atopou a cabeza de Varane, que cun longo remate picado fixo inútil a estirada de Asenjo (minuto 20). Co marcador a favor, o Real Madrid retardou o ritmo do partido con longas posesións e buscando a banda de Layún por onde atopou un filón para atacar ao Vilarreal.

Os castellonencos espertaron no último cuarto de hora esporeados polo atrevemento de Samu Chukwueze, un quebradizo de cabeza constante para Marcelo, pero chegou ao descanso sen que o marcador sufrise novas variacións. Bale, que notou molestias no sóleo no tramo final do primeiro acto foi substituído no descanso por Isco, variando o debuxo táctico do cadro merengue, que perdía a verticalidade e velocidade do galés e gañaba en posesión e creación.

Con todo, foi o Vilarreal o que tomou os mandos do partido aínda que en fronte topou cun Real Madrid que lle pechou ben os espazos e non lle deixou gozar de opcións claras de empatar.

Lucas Vázquez puido pechar o partido a vinte minutos do final, tras plantarse só ante Asenjo, pero o meta local evitou o gol coa súa saída na que foi a primeira chegada do Real Madrid no segundo acto.

A ocasión sacudiu momentaneamente o partido. O Real Madrid apertou en ataque en busca dun terceiro gol definitivo, o que deixou máis ocos ao Vilarreal para un intercambio de golpes breve, xa que de novo foron os castellonencos os que pasaron a dominar con claridade no tramo final.

A insistencia e o bo xogo do cadro de Luis García atopou por fin o premio do gol no tramo final, tras un gran pase de Fornals ao segundo pau onde Cazorla cabeceou a gol para empatar. O partido subiu de intensidade nun final vibrante. O Real Madrid envorcouse á desesperada en busca do terceiro e o Vilarreal esperaba o contragolpe para levar o triunfo, pero ningún dos dous logrou desfacer unha igualada xusta polos méritos duns e outros.

Vilarreal: Asenjo, Layún, Álvaro, Víctor Ruiz, Jaume Costa; Cáseres (Ekambi, m.63), Lume (Trigueros, m.82), Fornals, Cazorla, Chukweze e Gerard Moreno (Bacca, m.68).

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo; Casemiro, Kroos (Vinicius, m.86), Modric (Valverde, m.63); Lucas Vázquez, Bale (Isco, m.46) e Benzema.

Goles: 1-0, m.4. Cazorla. 1-1, m.7: Benzema. 1-2, m.20: Varane. 2-2, m.82. Cazorla.

Árbitro: Pablo González Fuertes (Colexio asturiano). Amoestou polo Vilarreal a Álvaro e Jaume Costa, e polo Real Madrid a Casemiro e Ramos.

Incidencias: Partido correspondente á xornada 17 de LaLiga disputado no estadio da Cerámica ante 19.903 espectadores. O Vilarreal realizou o corredor de honra ao Real Madrid polo seu título de campión mundial de clubs.