2-4. O Barcelona recupera a efectividade guiado por Messi

O triunfo permite aos de Valverde liderar o seu grupo con seis puntos, mentres que o Tottenham queda con cero unidades

Messi celebra un gol. ANDY RAIN (EFE)
photo_camera Messi celebra un gol. ANDY RAIN (EFE)

Volveu o Barcelona a Europa, volveron os de Ernesto Valverde a Wembley e o equipo recuperou o sorriso e a efectividade e liquidou o seu compromiso ante o Tottenham (2-4) con goles de Philippe Coutinho, Ivan Rakitic e un dobrete dun maxistral Leo Messi.

O Barcelona, logo de tres encontros sen coñecer a vitoria, transformouse ao escoitar o himno da liga de Campións e esqueceu os malos resultados ligueiros grazas a un arranque que desactivou por completo aos londinienses e no que o erros defensivos foron tapados pola súa efectividade na área rival.

Nada máis pisar o céspede de Wembley, escenario que lles viu coroarse reis de Europa en 1992 (no campo xa derruido) e en 2011, os culés acalaron ás 90.000 almas e adiantáronse antes de que se cumprise o segundo minuto de xogo.

Leo Messi desarboló a liña defensiva do Tottenham cun pase en longo para Jordi Alba que, ante unha mala saída de Hugo Lloris, cedeu a pelota atrás para que Coutinho aparecese no frontal. O brasileiro controlou e coa meta galo fóra dos paus, definiu con tranquilidade xunto ao poste.

O gol deixou tocado aos de Pochettino que apenas reaccionaron ao mazazo e que levaron outro contratempo 25 minutos despois.

Luis Suárez, inédito fóra de casa desde hai tres anos nesta competición, embolsou co peito dentro da área, deixoulla a Coutinho, que sen marxe de reacción salvouna como puido enviando a pelota cara ao frontal. Aí apareceu Rakitic para, cun trallazo en suspensión, aloxar o balón xunto ao pau dereito de Lloris, asinando o gol número 600 do Barcelona na Copa de Europa.

A dobre vantaxe relaxou aos de Valverde, que comezaron a facer da posesión o seu mellor defensa e nas botas de Suárez e Messi estivo a posibilidade de pór o terceiro antes do descanso.

O parón de 15 minutos precedeu ao show de Messi. No escenario perfecto, o de Rosario creceuse e enlazou dúas xogadas calcadas marca da casa que se estrelaron no pau. O arxentino deixou atrás á inoperante defensa Spurs e rematou ao mesmo pau nada máis saír do túnel de vestiarios, o que repetiu tres minutos despois.

Dúas accións que foron respondidas por strong<> Kane. O inglés aproveitou a primeira que tivo e recortou distancias. O 10 sacou o gran dianteiro que leva dentro. Amagó dentro da área a Semedo e definiu ao pau longo, lonxe do alcance de Ter Stegen.

O ruxido da bancada non tardou en apagalo Messi, doído aínda polos dous postes anteriores. Volveu conectar con Alba en banda esquerda e o español devolveulla ao momento de penalti para que o rosarino, esta vez si, acomodásea ao pau dereito de Lloris.

Outra vez os londinienses fixeron boa unha ocasión illada e Erik Lamela, desde o frontal, sacou un lategazo que golpeou en Clément Lenglet e coouse na portería do Barcelona.

Sobrábanlle ao Barcelona cinco minutos de partido, porque o escenario xogaba en contra súa e Wembley, a pesar de non ser a pota doutros templos ingleses, presiona o suficiente como para que cinco minutos de sufrimento parezan vinte.

Pero o ímpeto inglés foi castigado cando un erro infantil en defensa permitiu que Alba, tras deixala pasar de xeito soberbio Suárez, colocásella a Messi dentro da área, que só tivo que superar a Lloris para conseguir o seu quinto gol en Champions e o segundo da noite.

O triunfo permite ao Barcelona liderar o seu grupo con seis puntos, mentres que o Tottenham queda con cero unidades. O próximo compromiso dos de Valverde o 24 de outubro ante o Inter de Milán no Camp Nou.

2 - Tottenham: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Sergio Busquets (Vermaelen, m.91), Rakitic, Arthur (Vidal, m.87); Messi, Coutinho (Rafinha, (m.83) e Luis Suárez
4- Barcelona: Lloris; Trippier, Alderweireld, Sanchez, Davies; Wanyama (Dier, m.57), Winks, Lucas; Lamela (Llorente, m.79), Son (Sissoko, m.66) e Kane
Goles: 0-1, Coutinho, m.2, 0-2, Rakitic (m.28), 1-2, Kane, (m.52), 1-3, Messi (m.56), 2-3, Lamela (m.66), 2-4, Messi (m.91)
Árbitro: Felix Zwayer (GER) amoestou a Alderweireld (m.14), Wanyama (m.40), Lamela (m.43), Kane (m.74) e Dier (m.93) por parte dos locais e a Arthur (m.59) e Busquets (m.71) por parte dos visitantes.
Incidencias: Partido correspondente a segunda xornada da liga de Campións disputado no estadio de Wembley (Londres).