0-2. Luis Suárez relanza o Atlético en Balaídos

O Celta xerou ocasións pero pagou a súa falta de puntería ante Oblak
Luis Suárez celebra su gol en Balaídos. LALIGA
photo_camera Luís Suárez celebra o seu gol en Balaídos. LALIGA

A pegada do goleador uruguaio Luis Suárez, certeiro na primeira ocasión, relanzou o Atlético de Madrid, que sumou unha vitoria tan axustada como indispensable contra o Celta, frustrado por Jan Oblak e pola súa propia falta de eficacia arriba e preocupado pola súa terceira derrota seguida (0-2).

Dentro de todos os problemas que acusa o conxunto branquivermello cando sae lonxe do estadio Wanda Metropolitano, dispor da contundencia ofensiva de Luís Suárez é un tesouro, como tamén un porteiro como Jan Oblak, os dous líderes sobre os que construíu unha vitoria que completou Yannick Carrasco nos últimos instantes.

O plan de Óscar García rebentou nos primeiros minutos cun temperán gol de Luís Suárez. O conxunto celeste saíu cun sistema de cinco defensas que quedou esvaecido ante unha gran acción colectiva pola banda esquerda do Atlético, un ataque coral que se pechou cun bo pase de Manu Sánchez para o remate final de Luis Suárez.

Con menos de dez minutos, e na primeira ocasión do partido, o Celta sufriu un gol, un guión calcado ao da visita do Barcelona a Balaídos hai un par de semanas.

O Atlético só necesitou ese tanto para sobrevivir durante a primeira parte. Ata mediada esa primeira metade tivo a posesión da pelota, suficiente para ter ao Celta controlado cun gran Koke na zona de creación, arroupado polo debutante Lucas Torreira, un pulmón que empezou a demostrar que está chamado a ser unha xogador clave para Simeone tras a saída de Thomas.

O conxunto de Simeone foi vulnerable cando o equipo galego se despereczou. Non chegou o empate pola falta de pegada do ataque celeste. Os primeiros avisos foron un tiro de Aspas e un cabezazo de Santi Mina, ambos os cómodos para Oblak.

O Celta foi cara arriba e fixo dano. Tras unha xenialidade de Aspas nun control, Carreira mandou ao poste un centro de Olaza e minutos despois, un pase de Nolito deixou a Santi Mina só ante Oblak, que detivo o man a man.

O Atlético estivo sometido ao empuxe do Celta. Unha volea de Olaza ou un remate frouxo de Fontán desde dentro da área inquietaron a Oblak. O equipo vigués tirou dez veces a portería durante o primeiro tempo. O Atlético, metido atrás e contragolpeando, apenas ameazou a Iván Villar, agás un disparo afastado de Torreira ou un saque de esquina de Lemar que tocou o traveseiro.

O número de oportunidades descendeu notablemente despois do descanso. O Atlético aproveitou un desaxuste defensivo do Celta para abrir a segunda parte cunha rápida acción que deixou a Lis Suárez ante Iván Villar, que tapou ben o remate. Nesa acción lesionouse Diego Costa.

O Celta seguiu atacando pero sen xerar demasiado perigo. O Atlético esperou atrás para golpear ao contraataque. As continuas faltas provocaron que o ritmo decrecese. Simeone moveu o banco, pero o seu equipo seguiu moi metido en campo propio. Non tivo o balón, pero soubo sufrir. E a falta de dez minutos Marcos Llorente puido matar o duelo, pero evitouno Iván Villar cunha gran estirada.

Nunha acción de estratexia, a falta de catro minutos, o colombiano Jeison Murillo rozou o empate cun espectacular cabezazo, outro balón que se lle escapou a un Celta que, por ocasións, mereceu a igualada, pero que caeu por 0-2 porque Yannick Carrasco sentenciou nos instantes finais de cabeza.

0 - RC Celta: Iván Villar; Carreira (Veiga, min.83), Araujo, Murillo, Fontán, Olaza; Tapia, Beltrán (Emre Mor, min. 63), Nolito; Mina (Denis Suárez, min. 63), Aspas
2 - Atlético de Madrid: Oblak; Trippier, Savic, Hermoso, Manu Sánchez (Felipe, min. 49); Correa (Herrera, min. 76), Torreira, Koke, Lemar (Llorente, min. 65); Luis Suárez (Carrasco, min. 64), Diego Costa (Joao Félix, min. 49).
Goles: 0-1, m.6: Luís Suárez. 0-2, m. 94: Carrasco.
Árbitro: Martínez Munuera (colexio valenciano). Amoestou a Beltrán (min. 40), Nolito (min. 62) e Aspas (min.83) por parte do Celta; e a Fermoso (min. 17), Diego Costa (min. 37) e Felipe (min. 70) por parte do Atlético de Madrid
Incidencias: Encontro correspondente á sexta xornada de LaLiga Santander disputado no estadio Abanca Balaídos sen afeccionados.