23-19. O Frigoríficos aférrase á permanencia

Nos minutos decisivos, Javi Díaz axigantouse na portería canguesa
Seguidores del Frigoríficos antes de un partido. @balonmancangas
photo_camera Seguidores dos Frigoríficos antes dun partido. \balonmancangas

O Frigoríficos do Morrazo rompeu ante o Bada Huesca (23-19) unha serie de doce xornadas sen gañar, e engánchase á pelexa pola permanencia tras abandonar o último posto da liga Asobal, que agora ocupa precisamente o conxunto oscense.

Xogábase a vida o equipo galego no duelo, e iso obrigou ao seu adestrador, Nacho Moyano, a forzar a reaparición dos tres xogadores que arrastraban molestias: Mitic, Doder e Kuran.

Apoiado nunha gran defensa e nas paradas dun espectacular Javi Díaz -40 por cento ao descanso-, o Frigorífico non tardou en axustar ao Huesca, incapaz de ver portería –tres goles en 23 minutos-.

A vantaxe galega, cun Adrián Menduiña letal nos contraataques, alcanzou os seis goles (9-3) a falta de sete minutos para o descanso, pero a entrada en pista do porteiro Dani Arguillas, que sacou varias mans decisivas, e o central Sergio Pérez oxigenaron ao Huesca, que dispuxo dun ataque para porse a un no inicio do segundo tempo: Javi Díaz sacou coa man o lanzamento, en seis metros, de Alberto Val.

Pegou un novo estirón os Frigoríficos (17-12), pero varios erros no ataque posicional volveron dar vida ao Huesca (17-15, 18-16). Nos minutos decisivos, Javi Díaz axigantouse na portería canguesa e Menduiña sentenciou desde o extremo.

FICHA TÉCNICA:
23.- Frigoríficos do Morrazo: Javi Díaz, Vujovic, Muratovic (4), Cerqueira (2), Rubén Soliño, Mitic (2) e Menduiña (9,3p) -equipo titular- Gerard Forns (ps), Castro, Simes (3), Vilanova (1), Doder, Kuran (2), Quintas e Gayo.
19.- Bada Huesca: Gómez Lite, Montoya (1), Ostojic, Marco Mira, Asier Neto, Carmona (1p) e Oier García -equipo titular- Arguillas (ps), Val, Camas (6, 3p), Adriá Pérez (3), Filipe Mota (2), Rodrigo, Sergio Pérez (3), Marcelo (2) Álvaro del Valle (1).
Marcador cada cinco minutos: 3-1, 4-2, 6-3, 8-3, 9-4, 11-8 (descanso), 12-10, 15-12, 17-15, 19-17, 20-18 e 23-19.
Árbitros: Jorge e Jesús Escudeiro Santiuste (colexio cántabro). Mostraron cartón vermello directa ao local Vujovic (min.27). Ademais, sancionaron con dous minutos a Cerqueira e Mitic por parte do Frigoríficos, e a Filipe Mota, Marco Mira (2) e Marcelo por parte do Huesca.
Incidencias: Encontro correspondente á décimo cuarta da liga Asobal disputado no pavillón do Gatañal ante uns 1.400 afeccionados.