23-22. O Teucro déixase os puntos en Zamora

O final do partido estivo marcado pola polémica debido a que os árbitros pararon o choque cando os azuis tiñan unha clara opción de empatar a dous segundos do final
Un momento del encuentro disputado en Zamora.DP
photo_camera Un lance dun partido do Teucro. JULIO CALVO (ARCHIVO)

O Teucro cedeu pola mínima en Zamora nun final con polémica arbitral. A mesa equivocouse ao sinalar un tempo morto do equipo local cando o cadro azul había recuperado e atacaba para empatar a falta de quince segundos para o termo da cita. A derrota volveu pór de manifesto o mal momento do conxunto pontevedrés.

Notouse desde o principio a necesidade de ambos e a tensión que había en cada ataque. Iso si, Teucro comezou mellor en canto a sensacións, aínda que non se reflectise de forma evidente no marcador.

Os visitantes eran capaces de pechar moi ben o 6:0 en defensa e Zamora resultou incapaz de romper ese muro xerado polos xogadores da capital do Lérez. Os de Luis Montes propiciaban moitas perdas nunha escuadra local que non era capaz de circular con fluidez e que só sacaba rédito dos uns contra uns en accións de estático.

Na outra área, o BM Zamora non defendía tan duro e iso deixaba demasiadas bólas fáciles tanto nos extremos como no carril central para que Teucro atopásese moitas veces en solitario co porteiro pistacho. Pero nesa primeira metade Admella estivo moi acertado na meta zamorana, ao nivel dun Salazar que tamén foi clave para que Teucro empezase a sacar as súas primeiras vantaxes. Moyano, Dzokic e Corneil xa empezaban a distanciarse como os xogadores máis destacados en vanguardia, mentres que polo BM Zamora Guille e Ramiro foron os que mellor interpretaron ese un contra un.

O duelo foi moi apertado ata o tramo final do primeiro acto, cando Teucro conseguiu abrir unha brecha de tres dianas para chegar ao asueto co 11-14, que supuña a máxima vantaxe. Esas boas sensacións dos da capital do Lérez estendéronse aos primeiros minutos do segundo acto. A versatilidade en ataque dos visitantes permitiulles alcanzar un 15-19 cando se disputaron once minutos do segundo acto.

Pero aí o partido cambiou e chegou o punto de inflexión. O colexiado sinalou dúas exclusións a Teucro e nesa inferioridade, apoiado nun Ángel Nieto envorcado, produciuse un impresionante parcial de 6-0 para o Balonmán Zamora. Luis Montes tratou de parar o duelo, primeiro co 18-19, pero non puido, e volveu frealo co 21-19. Para entón, o BM Zamora xa estaba lanzado, empezou a aproveitar os desaxustes defensivos dun conxunto pontevedrés que se marchou do partido e a anotación chegaba con fluidez. Mentres, en ataque, Teucro fallaba unha e outra vez, tanto desde o carril central como desde os extremos. Foi Corneil o que rompeu a seca de máis de doce minutos sen anotar cunha penetración polo carril central para pór o 21-20 a falta de sete minutos para o final do choque.

O duelo entraba na súa recta final e había que ver que conxunto asumía mellor os minutos quentes do duelo. A tendencia favorecía a Zamora pola remontada brutal conseguida que deixara en nada o bo traballo dos pontevedreses en corenta minutos. Entón quedou patente que os pupilos de Luís Montes fóronse definitivamente do choque. Outras dúas exclusións para Dzokic e Herrera volveron deixar ás Rutas do Viño cunha vantaxe numérica manifesta en plena remontada foránea, a pesar de que esta vez os zamoranos non souberon aproveitala como na anterior ocasión. Teucro atopouse co pau e con strong <>Felipe en dúas accións que puideron rebaixar o 22-20 do marcador.

Para cando se recuperou a orde na cancha e a igualdade numérica, Zamora vencía por 23- 21, dispuña de ataque e restaba un minuto e medio. O choque estaba visto para sentenza, pero Teucro fixo o 23-22 e quedaban 30 segundos. Aí perdeu o balón as Rutas do Viño e chegaba a xogada crave do final. A polémica chegou ao equivocarse, presumiblemente, a mesa e sinalar tempo morto de Zamora cando Teucro recuperara e atacaba para empatar a falta de quince segundos para o final.

Tras a expulsión de Luís Montes pola protesta airada desa acción, os puntos quedaban no Ángel Neto logo duns 20 minutos finais de tolemia. Os locais sacaron rédito do nerviosismo dun Teucro que acumula xa cinco derrotas consecutivas e que fai acender todas as alarmas.