3-0. O Real Madrid respira na Copa

Os de Solari impuxéronse ao Leganés con máis goles que fútbol nun partido no que Isco foi suplente e Vinicius marcou

Vinicius celebra el tercer gol del Real Madrid. JUANJO MARTÍN
photo_camera Vinicius celebra o terceiro gol do Real Madrid. JUANJO MARTÍN

O Real Madrid tomouse un respiro ás súas penurias ligueiras cunha contundente vitoria sobre o Leganés (3-0) e deixou practicamente sentenciado o seu acceso aos cuartos de final da Copa do Rei, mentres que o Atlético de Madrid cumpriu coa tradición e empatou en Xirona (1-1).

Tras o empate en Vilarreal e a derrota en casa ante a Real Sociedade o pasado domingo, o cadro de Santiago Solari, con retoques obrigados no seu once inicial por lesións e descansos, non mellorou apenas no seu xogo, pero o resultado foi o soñado para canalizar o desquite ante o equipo que lle eliminou a pasada tempada no torneo do KO. Isco foi suplente e Brahim debutou.

O cadro do arxentino Mauricio Pellegrino, tamén con novidades no equipo inicial, tivo ocasións para asestar un novo desgusto ao Real Madrid. O danés Martin Brathwaite, que acaba de chegar a Butarque, tivo varias, pero entre o costarriqueño Keylor Navas, de volta ao equipo branco, e a súa falta de acerto, o Leganés marchouse sen carga.

O equilibrio de forzas rompeu cun penalti de Gerard Gumbau sobre Álvaro Odriozola ao bordo do descanso. Sergio Ramos non o desaproveitou e marcou o seu gol número 100 en partido oficial para pór en vantaxe ao conxunto de Solari, que mandou máis no segundo período ante un rival que parecía irse conforme coa derrota pola mínima.

A confrontación comezou a quedar liquidada entre un fallo de Unai Bustinza e a viveza de Karim Benzema. O francés fíxose cun balón pouco tenso cara á meta pepineira, enviou a Vinícius e este a Lucas Vázquez para que marcase a pracer.

O mozo extremo brasileiro completou outra boa actuación e incluso se permitiu facer o terceiro tanto branco, de bela factura, ao empalmar un envío desde a dereita de Odriozola.

O Leganés non se rendeu, pero faltoulle a precisión para obter un tanto que incrementase as súas opcións de remontada para a volta o vindeiro mércores.

636826683137014395w

Lemar vaise dun rival. ROBIN TOWNSEND

O Atlético empata en Montilivi
Como nos tres anteriores enfrontamentos entre ambos os equipos, o Xirona e o Atlético de Madrid empataron, de novo a un tanto, co que o equipo do arxentino Diego Pablo Simeone encara o segundo choque coa mínima vantaxe do gol anotado en Montilivi.

Nun partido marcado polo vento non puido aproveitar o equipo madrileño a súa maior cantidade de ocasións ante un Xirona como sempre competitivo a pesar de non xogar co seu once de gala e a deixar fóra, por exemplo, ao seu artilleiro, o uruguaio Christian Stuani.

Un disparo de Antoine Griezmann que acabou entrando tras golpear no traveseiro e nunha perna da meta Gorka Iraizoz adiantou ao Atlético aos nove minutos, pero a melloría xerundense atopou o premio do gol do empate do hondureño Choco Lozano, quen antes do descanso mandou outro balón ao traveseiro da meta de Antonio Adán.

O croata Nikola Kalinic, por partida dobre, e o arxentino Ángel Correa tiveron importantes ocasións, aínda que non menos que a que tivo o marfileño Seydou Doumbia, pero o seu mal disparo foi rexeitado por Antonio Adán, titular branquivermello na Copa.

Mandou e dominou o Atlético, que se apropiou do centro do campo coa entrada do nixeriano Thomas Partey, substituto de Griezmann, pero sen reflexo no marcador e con esa mínima vantaxe do gol encara a volta, aínda que non se pode fiar ante un rival que sempre lle complica a vida.

Vilarreal e Espanyol empatan e o Xetafe gaña ao Valladolid
O Espanyol desaproveitou unha gran oportunidade para sentenciar o seu pase aos cuartos de final e agora teráa que xogar o vindeiro xoves no RCDE Stadium, aínda que parte coa lixeira vantaxe do empate a dous.

Foi superior o conxunto de Rubi e expúxoo no marcador. Sergi Darder, cun disparo raso ao cuarto de hora, e Álex López, aos 71 minutos, estableceron un 0-2 que parecía ser definitivo.

En cambio, o Vilarreal non se rendeu e dous centros, un desde a esquerda e outro desde a dereita, e senllos remates de cabeza do franco-camerunés Karl Toko Ekambi (m.85) e do colombiano Carlos Bacca (m.89) deron vida aos homes de Luís García Praza.

O Xetafe gañou pola mínima (1-0) nun duelo frío como a temperatura do Coliseum Alfonso Pérez. Igual que no partido de Liga de principio de tempada que disputou ante o Valladolid, o choque foi parecido: poucas ocasións, moito fútbol táctico e, polo menos, si que houbo un gol, o de Ángel Rodríguez.