3-1. O Atlético reafírmase na Champions

Griezmann foi clave no triunfo branquivermello con dous goles e a asistencia do terceiro

Antoine Griezmann, en un momento del partido. RODRIGO JIMÉNEZ (EFE)
photo_camera Antoine Griezmann, nun momento do partido. RODRIGO JIMÉNEZ (EFE)

O Atlético de Madrid reafirmou a súa ambición no grupo A de a liga de Campións coa súa segunda vitoria noutros tantos partidos, gañador contra as Bruxas (3-1) desde a súa insistencia no segundo tempo e a determinación de Antoine Griezmann, goleador decisivo unha vez máis do triunfo branquivermello.

O internacional francés marcou o tanto que desatou a vitoria, o 2-1 no minuto 67, cando iniciou e culminou unha acción en compañía de Diego Costa, pero tamén o primeiro, o 1-0, a pase de Lemar. Para redondear o seu partido, aínda lle deu tempo a asistir a Koke no 3-1, xa no tempo engadido no Wanda Metropolitano.

Nin sequera unhas competitivo Bruxas, estruturado ao redor de tres centrais, -o bloque branquivermello adaptouse ao seu adversario coa mesma fórmula do 3-5-2, con Arias e Saúl para as bandas, durante o primeiro tempo, aínda que cambiou ao 4-4-2 no segundo-, nin, sobre todo, o golazo de Danjuma no 1-1 ao bordo do descanso frearon ao Atlético, cuxa insistencia na segunda parte foi incontestable.

Na primeira, tivo unha ocasión e un gol. Certo é que antes, no exercicio de paciencia ao que lle invitou o seu adversario, con moito toque e case nula profundidade, contara dous disparos desviados, moito, de Saúl e un tanto anulado por fóra de xogo a Griezmann, pero ata entón non chegou o seu momento, a súa oportunidade.

No minuto 28. Púxoa Lemar coa zurda, o seu centro sobrevoou toda a defensa para caer a Griezmann, escorado, tan só que controlou a pelota coa zurda coa mesma comodidade coa que conectou por raso o 1-0. Un gol que pareceu tan simple, pero quizá non o foi tanto, entre as pernas de Denswill e directo á rede.

E un gol que sentiu entón moito máis reafirmante do que foi na realidade. Nin sequera duroulle un cuarto de hora a vantaxe, en concreto pouco máis de dez minutos, cando, de súpeto, sen intuílo nin polo xogo nin polas ocasións, Danjuma sacouse un sensacional derechazo en parábola á escuadra de Jan Oblak.

Desde o intermedio, houbo un par de disparos máis de Saúl, un penalti reclamado polas Bruxas, nunha das súas contadas aparicións pola área contraria en todo o segundo acto, e unha chea de simulacros en torno á área das Bruxas, coma se fose un ataque de balonmán; o gañador alá polo minuto 67, como mellor sente ofensivamente o Atlético: roubo de balón, pase rápido de Griezmann ao desmarque de Diego Costa e a chegada e o gol do internacional francés a pase do seu compañeiro.

Unha fórmula infalible para o triunfo do conxunto branquivermello, que perdeu de inmediato ao dianteiro hispano-brasileiro, rearmado en Europa, con tres goles e unha asistencia en tres encontros, mentres persegue o fin dun refacho larguísima na liga.

No chan, tras celebrar o gol, foi substituído por Rodri para o tramo final, cun par de sustos e unha vitoria xa inamovible, consolidada por unha sensacional xogada e asistencia de Griezmann e o 3-1 de Koke.

3 - Atlético de Madrid: Oblak; Giménez, Godín, Lucas; Arias, Lemar, Thomas (Correa, m. 63), Koke, Saúl; Griezmann e Diego Costa (Rodri, m. 69).
1 - Bruxas: Letica; Poulain, Mechele, Denswil; Vlietnick (Mata, m. 56), Rits (Openda, m. 76), Vanaken, Vormer; Danjuma; Shrijvers (Nakamba, m. 56) e Wesley.
Goles: 1-0, m. 28: Griezmann recolle un pase de Lemar e bate coa esquerda, raso, a Letica. 1-1, m. 40: Danjuma, cun precioso derechazo en parábola desde fóra da área á escuadra da portería de Oblak. 2-1, m. 67: Griezmann, a pase de Diego Costa. 3-1, m. 93: Koke, a pase de Griezmann.
Árbitro: Ivan Kruzliak (Eslovaquia). Amoestou aos locais Giménez (m. 36) e Lucas (m. 84), e ao visitante Openda (m. 80).
Incidencias: partido correspondente á segunda xornada do grupo A de a liga de Campións disputado no estadio Wanda Metropolitano ante uns 60.000 espectadores.

RESULTADOS DO MIÉRCOLES. Borussia Dortmund-Mónaco (3-0), Atletico-Bruxas (3-1), PSV-Inter (1-2), Tottenham-Barcelona (2-4), PSG-Estrela Vermella (6-1), Nápoles-Liverpool (1-0), Lokomotiv-Schalke 04 (0-1) e O Porto-Galatasaray (1-0).