3-1. O Sevilla remonta ao Liverpool e faise coa súa quinta Europa League

Os de Emery remontaron ao Liverpool, moi superior na primeira parte, cun tanto de Gameiro e un dobrete de Coke. Rami foise lesionado e é dúbida para a final de Copa
Coke celebra su segundo gol ante el Liverpool
photo_camera Coke celebra su segundo gol ante el Liverpool

O Sevilla remontou un marcador adverso ante o Liverpool (1-3) e apuntouse con brillantez a final da liga Europa, disputada no estadio St. Jakob Park de Basilea, co que conseguiu o seu quinto título, o terceiro consecutivo.

O conxunto inglés adiantouse cun gran gol aos 35 minutos de Daniel Sturridge. O conxunto dirixido por Jurgen Klopp deu un baño aos de Emery nos primeiros 45 minutos, pero nada máis iniciarse o segundo tempo o Sevilla igualou cun tanto do francés Kevin Gameiro tras unha gran xogada do brasileiro Mariano Ferreira.

O cadro de Unai Emery pasou a dominar e controlar o encontro e culminou a remontada cun dobrete do seu capitán, Coke (m.64 e 70). A mala noticia para o Sevilla foi a lesión de Rami, que deixa en cadro a defensa se finalmente ten que perderse a final de Copa do Rei contra o Barça que se disputa este domingo.

O madrileño Coke, capitán sevillista, foi o heroe cos dous goles que supuxeron a remontada (1-3). Foi quen fixo reaccionar a un Sevilla durmido no primeiro tempo e triunfador no segundo que superou ao Liverpool e proclamouse campión en Basilea.

Espectacular a historia sevillista neste torneo, pois nunha década chegou a cinco finais e as cinco as gañou, nesta ocasión ante un rival de moito renome, o Liverpool, que tiña a oportunidade de igualar ao club español con catro títulos nesta competición pero que se viu desbordado por unha gran segunda parte do seu rival.