3-1. O Levante se merenda ao Barcelona en oito minutos

Os granotas pasaron por encima dos de Valverde na segunda metade
Messi, cabizbajo. MIGUEL ÁNGEL POLO
photo_camera Messi, cabizbajo. MIGUEL ÁNGEL POLO

O Levante impúxose por 3-1 ao Barcelona tras unha gran segunda parte do conxunto local, na que esmagou a un apático rival, que ofreceu unha pésima imaxe no Ciutat de València.

Un Barcelona plano e sen mordente marchouse ao descanso cunha inmerecida vantaxe grazas a un penalti transformado por Messi, pero a garra e intensidade que imprimiron os valencianos na segunda parte foron suficientes para espir as deficiencias dos de Ernesto Valverde.

Repetía por primeira vez na tempada once inicial Paco López e respondéronlle os seus, xogando de ti a ti a un Barcelona ao que lle arrebataron o balón nos primeiros minutos e que non podía chegar con claridade á área local.

Con Messi ausente do partido, as circulacións barcelonistas eran do todo inocuas ante un Levante ben situado e que buscaba saír con rapidez en ataque. Nun par de arreóns, o cadro granota puxo en apertos aos de Valverde, pero lles faltou claridade no remate.

A primeira aparición de Messi en zona perigosa permitiu ao Barcelona dispor da súa primeira ocasión clara do partido cando se alcanzou a media hora de xogo, pero o pé da meta Aitor impediu o gol de Griezmann no man a man entre ambos.

Nin De Jong nin Arthur atopaban o xeito de filtrar pases, tan só a sociedade entre Semedo e Griezmann conseguía pór en problemas á zaga local. Precisamente dunha acción entre ambos chegou o penalti, claro de Miramón sobre o portugués, aínda que no inicio da xogada había un fóra de xogo do francés que non se pitou.

Messi transformou a pena máxima e adiantou ao Barcelona, mentres minutos despois lesionábase Luís Suárez lesionado. Nos instantes finais o equipo catalán chegou con máis claridade á área rival e, de rebote, a punto estivo Messi de marcar o segundo.

Na continuación, o Levante saíu envalentonado e encerrou ao Barcelona no seu campo, que se defendía con orde ante a avalancha local. A través da posesión os de Valverde trataron de domar o ímpeto local, pero en dez minutos de tolemia o Levante marcou tres goles e puideron caer máis.

O empate chegou nunha recuperación en campo do Barcelona que Campaña acabou marcando e apenas dous minutos, cun disparo desde o frontal, Borja Mayoral daba a volta ao marcador. Co Barcelona grogui, Mayoral fallou o terceiro con todo a favor apenas un minuto despois.

Valverde deu entrada a Busquets e Ansu Fati para pór a primeira orde e o segundo desborde, pero apenas se colocaron ambos no terreo de xogo cando chegou o terceiro dos locais. Un disparo a Radoja, tras un rexeite, golpeou precisamente en Busquets e acabou no fondo da meta de Ter Stegen.

Messi tratou de obrar o milagre e marcou a quince do final, pero o seu gran gol foi anulado tras a revisión do VAR por fóra de xogo de Griezmann. Todo estaba de face para o Levante na segunda parte.

Esperábase unha chamada a arrebato do Barcelona nos minutos finais para poder salvar polo menos un punto, pero o dominio barcelonista foi infrutuoso, o Levante non pasou por grandes apuros e á contra Melero puido facer o 4-1 no tempo de prolongación.

3. Levante: Aitor, Miramón, Vezo, Postigo, Clerc; Radoja, Campaña (Cabaco, m.87), Melero, Morais (Vukcevic, m.82), Bardhi (Rochina, m.62), e Mayoral.
1. Barcelona: Ter Stegen, Piquei, Lenglet, Sergi Roberto; Arthur (Ansu Fati, m.65), De Jong, Vidal (Busquets, m.65); Griezman, Messi e Suárez (Carlos Pérez, m.41).
Goles: 0-1,m.38: Messi, de penalti. 1-1, m.60: Campaña. 2-1, m.62. Borja Mayoral. 3-1, m.68: Radoja.
Árbitro: Hernández Hernández (C. Canario). Amoestou polo Levante a Bardhi e polo Barcelona a Arthur, Semedo, Piquei, Lenglet, Sergi Roberto e Griezmann.
Incidencias: Partido correspondente á xornada 12 de LaLiga Santander disputado no estadio Ciutat de València ante 23.341 espectadores.