3-2. Aspas rescata ao Celta cunha remontada e achégao á permanencia

Dous goles de Iago e un de Maxi na segunda parte serviron para remontar os goles de Ekambi e Pedraza na primeira parte

Iago Aspas y Brais Méndez celebran el último gol celeste. SALVADOR SÁS, EFE
photo_camera Iago Aspas e Brais Méndez celebran o último gol celeste. SALVADOR SÁS, EFE

O dianteiro Iago Aspas liderou en Balaídos a remontada do Celta ante o Vilarreal (3-2), nun partido que o conxunto visitante dominaba por dous goles ao descanso pero que sucumbiu durante a segunda metade ante o acoso celeste.

O equipo vigués refuxiouse nos goles de Aspas, que volvía aos campos logo de tres meses de lesión, para romper a súa crise de resultados e achegarse á permanencia.

Balaídos tratou de contaxiar a súa enerxía ao equipo celeste desde o comezo, pero ese empuxe apenas se concretou no campo cun tiro raso de Maxi Gómez desde fóra da área. O Celta defensivamente é un equipo que se creba con facilidade, tan feble como demostrou o Vilarreal durante os primeiros quince minutos.

O primeiro ataque visitante chegou cun lanzamento desviado de Chukwueze, tras unha boa combinación. Non necesitou elaborar moitos pases o Vilarreal para crear perigo. Demostrouno pouco despois Chukwueze cun contragolpe que naceu no seu campo nun saque de banda.

E un par de minutos máis tarde, eses avisos concretáronse con dous goles, sinxelos para o conxunto visitante, facilitados pola débil zaga celeste. Tras un saque de esquina, a pelota chegou á beira contrario, onde apareceu só Mario para sacar un cómodo centro que empuxou a gol Ekambi.

Tres minutos despois, Pedraza avanzou trinta metros co balón nos pés, sen apenas oposición, libre, foise dentro da área de Costas, Brais, Lobotka, regateou o porteiro Rubén e marcou.

Con dous goles no primeiro cuarto de hora, o Vilarreal silenciou Balaídos, que asubiou as numerosas imprecisións de pase do seu equipo, a falta de xogo, o escaso carácter combativo. Nin tan sequera a presenza de Aspas axitou o Celta. As súas ocasións foron escasas: un córner moi pechado que tivo que despexar Asenjo, un par de disparos afastados de Brais e un tiro forzado de Aspas.

O Vilarreal, sen problemas coa súa defensa de cinco, acomodouse ben ao guión do partido: esperou e intentou aproveitar os erros defensivos do Celta, como fixo, a dez minutos do descanso, Chukwueze cando se desfixo de Costas cun movemento sinxelo e plantouse ante Rubén, que rexeitou o tiro.

Fran Escribá non fixo cambios no descanso. Pero a disposición do Celta foi distinta. Apoderouse da pelota, Aspas interveu máis no xogo, cun ritmo máis alto o equipo vigués encerrou o Vilarreal. Brais e Okay probaron con varios lanzamentos. Animouse Balaídos, que explotou aos cinco minutos da segunda parte cun maxistral lanzamento de falta de Aspas que acabou en gol.

Só os erros defensivos do Celta déronlle algo de vida ao Vilarreal na segunda metade. Un fallo de Hoedt nun pase deixou a Ekambi man a man ante Rubén, que evitou o gol. Esa ocasión foi a única para o equipo de Calleja, que sobreviviu ao pequeno asedio do conxunto galego: Asenjo despexou un canonazo de Hugo Mallo, Boufal rematou desviado cerca da área pequena cando estaba só.

O tanto do empate chegou mediada a segunda parte cando Maxi Gómez cabeceou un bo centro de Olaza. Non decaeu aí o empuxe local. Continuou o Celta co seu acoso, superior, co Vilarreal afundido, sen respostas, sen capacidade de reacción. Aspas intentouno cun croque, minutos despois Asenjo tivo que estirarse para evitar un gol de Brais.

Cerca do final, no minuto 82, o Celta tivo o seu premio: Víctor Ruiz derrubou a Brais dentro da área, o VAR asesorou o árbitro e Gil Manzano pitou un penalti que marcou Aspas, o eterno heroe de Balaídos, un gol para certificar a remontada celeste e para que Balaídos soñe coa permanencia.

Ficha técnica:
3 - Celta: Rubén; Hugo Mallo, Costas, Hoedt, Olaza (Kevin, min. 87); Lobotka, Okay, Brais, Boufal (Sisto, min. 73); Aspas (Cabral, min. 89), Maxi Gómez
2 - Vilarreal: Asenjo; Quintillá (Raba, min. 87), Mario, Álvaro, Víctor Ruiz, Pedraza; Iborra, Morlanes (Bacca, min, 81), Cazorla, Chukwueze (Fornals, min.70); Ekambi
Goles: 0-1 Ekambi min. 10; 0-2 Pedraza min. 15; 1-2 Aspas min. 50; 2-2 Maxi Gómez min.70; 3-2 Aspas min. 85
Árbitro: Gil Manzano (comité estremeño). Amoestou con cartón amarelo a Hugo Mallo por parte do Celta; a Pedraza, Mario e Víctor Ruiz por parte do Vilarreal
Incidencias: Partido correspondente á vixésimo novena xornada da liga Santander disputado no estadio municipal de Balaídos ante 22.316 espectadores.