3-2. O Celta anota a primeira derrota da era Mohamed

Os tantos de Aspas e Boufal non lograron facer fronte ao Xirona

Boufal controla el balón entre dos jugadores del Girona. ALEJANDRO GARCÍA (EFE)
photo_camera Boufal controla o balón entre dous xogadores do Xirona. ALEJANDRO GARCÍA (EFE)

Cun dobrete de Cristhian Stuani e un tanto de Pedro Alcalá, o Xirona impúxose este luns ao Celta de Vigo de Antonio Mohamed, un dos equipos revelación nestas primeiras xornadas de competición, por 3-2 e acabou coa condición de invicto do conxunto celeste.

Despois do intercambio de golpes inicial, o conxunto local intentou facer valer a súa superioridade técnica no centro do campo, con tres futbolistas da clase de Borja García, Àlex Granell e Douglas Luiz para achegarse con perigo á portería de Sergio Álvarez. Conseguiuno no minuto 6, cando Portu estivo a piques de anotar o 1-0. O habilidoso atacante murciano recibiu unha asistencia fantástica de Borja García na área pequena, pero se enredou e o esférico acabou nas mans do porteiro do Celta.

Os visitantes, que, na primeira metade, dispostos nun 3-4-3, dominaron a posesión dunha forma tan tímida como estéril, responderon cinco minutos despois por mediación do danés Pione Sisto, que estivo preto de sorprender a Bono cun potente disparo desde o frontal que saíu rozando a escuadra.

Finalmente, foi o Xirona o que estreou o electrónico de Montilivi. No minuto 21, Cristhian Stuani rematou un bo centro de Aday Benítez desde o flanco dereito do ataque xerundense para romper o empate co seu segundo gol da tempada. O propio Aday incluso puido aumentar distancias uns minutos despois, pero o seu disparo desde o vértice da área marchouse desviado.

Con todo, do posible 2-0 pasouse ao 1-1 cando, no minuto 34, Iago Aspas, o futbolista franquía do conxunto de Antonio Mohamed, transformou unha falta directa desde a frontal da área cun zurdazo imparable para Bono.

O tanto do Celta, con todo, non deprimiu ao conxunto local, que volveu porse por diante no marcador tan só dous minutos logo de encaixar o empate. O segundo tanto dos discípulos de Eusebio anotouno Pedro Alcalá. O central murciano elevouse entre a defensa viguesa para rematar un córner servido polo capitán local, Àlex Granell.

Despois do intermedio, o Celta deixou claras as súas intencións de ir a por o empate, especialmente co cambio, indiscutiblemente ofensivo, de Júnior Alonso por Sofiane Boufal.

Os vigueses incluso se asomaron con certo perigo á área de Bono; pero, de novo, foi o Xirona o que, facendo gala do espírito competitivo e incansable que lle fixo gañarse tantos eloxios na súa primeira tempada na máxima categoría do fútbol, estivo máis acertado de face a portería.

No minuto 56, un veloz contraataque comandado por Portu acabou nas botas de strong <>Cristhian Stuani, que marcou o 3-1 a pracer. Nas postrimerías do encontro, o marroquí Sofiane Boufal recortou distancias para o Celta de Vigo, pero os tres puntos acabaron quedándose no Estadi Municipal de Montilivi, onde o Xirona acumulaba ata sete encontros consecutivos sen coñecer a vitoria.

3 - Xirona: Bono; Pedro Porro, Pedro Alcalá, Juanpe, Bernardo Espinosa, Aday Benítez (Marc Muniesa, m. 83); Douglas Luiz, Àlex Granell, Borja García (Patrick Roberts, m. 66); Portu (Aleix García, m. 86) e Cristhian Stuani.
1 - Celta de Vigo: Sergio Álvarez; Hugo Mallo, Facundo Roncaglia, Néstor Araujo, Gustavo Cabral, Júnior Alonso (Sofiane Boufal, m. 45); Fran Beltrán (Brais Méndez, m. 75), Stanislav Lobotka; Iago Aspas, Maxi Gómez e Pione Sisto (Dennis Eckert, m. 65).
Goles: 1-0, m. 21: Cristhian Stuani. 1-1, m. 34: Iago Aspas. 2-1, m. 36: Pedro Alcalá. 3-1, m. 56: Cristhian Stuani. 3-2, m. 86: Sofiane Boufal.
Árbitro: Javier Alberola Vermellas (Colexio castellanomanchego). Amoestou ao local Douglas Luiz (m. 94) e ao visitante Fran Beltrán (m. 69). Expulsou, por dobre cartolina amarela, ao visitante Gustavo Cabral (m. 69 e 91).
Incidencias: Partido correspondente á cuarta xornada de LaLiga Santander, disputado no Estadio Municipal de Montilivi ante 9.849 espectadores.