3-3. O Dépor perde dous puntos ante o Numancia

O club coruñés suma cinco partidos sen gañar
Un instante del partido ante el Numancia. TWITTER (@RCDeportivo)
photo_camera Un instante do partido ante o Numancia. TWITTER (@RCDeportivo)

A mestría de Ager Aketxe a balón parado espertou ao Deportivo ante o Numancia (3-3), pero non foi suficiente para que os branquiazuis rompesen a súa serie de partidos sen gañar (leva cinco), xa que, logo de ter dous goles de vantaxe, desperdiciaron a renda nos últimos instantes.

O centrocampista vasco executou as accións coas que os coruñeses lle deron a volta ao marcador nos dez primeiros minutos do segundo acto (asistiu na primeira e marcou na segunda), Koné materializou a pena máxima que deixaba case pechado o encontro (3-1) antes de ser expulsado e o Numancia rescatou o empate cun tanto no minuto 88 e outro no 93.

O equipo castelán e leonés quitoulle o balón ao Deportivo no inicio do encontro, toda unha declaración de intencións que aumentou as dúbidas dos locais e a desesperación de Riazor, que aos once minutos, tras un fallo defensivo e un remate desviado de Marc Mateu, xa pediu aos seus que puxesen máis no terreo de xogo.

A advertencia do público non serviu de moito porque dous minutos despois, nun saque de esquina, mentres dous deportivistas (Simón e Bergantiños) cubrían a un xogador do Numancia (e molestábanse) na área, outro futbolista soriano, o central Escassi, dispuxo de dúas opcións de disparo e, na segunda, non perdoou.

Os branquiazuis saíron con dous dianteiros de inicio, aínda que un en punta, o venezolano Christian Santos, e outro en banda, Mamadou Koné, que xerou perigo pero pecou de individualista. De cabeza, ao bordo da media hora, o costamarfileño estivo a piques de atopar o empate.

No entanto, a ocasión máis clara antes do descanso foi novamente para os sorianos, que nese momento tiñan superioridade por unha lesión de Salva Ruiz. Curro entrou como quixo na área, Higinio rematou no punto de penalti e David Simón, que se rehízo do erro do primeiro gol, sacou o esférico baixo paus.

O Deportivo espertou no descanso e cambiou o partido en dez minutos e a balón parado con dúas accións que executou Ager Aketxe.

Primeiro, neutralizou o marcador (min.49) nun saque de esquina que sacou o vasco e cabeceou en ferro Mollejo; e, despois (min.55), púxose por diante cunha falta a 25 metros que lle botou diante ao porteiro do Numancia e pasoulle por baixo do corpo.

En pleno vendaval do Deportivo e de Aketxe, o Numancia puido encaixar o terceiro con outra falta escorada que salvou Dani Barrios coa ayu85)dá do poste e na que Montero non estivo fino no rexeitamento.

Logo da tormenta, o Numancia recuperouse e tivo opcións de restablecer a igualada cun disparo de Higinio e outro remate de Curro.

O Deportivo deixou case pechado o partido a falta de sete minutos cun penalti por man de Derik nunha xogada na que Alain estaba tendido no chan tras recibir un balonazo de Aketxe. Desde os once metros, acertou Koné aínda que o porteiro do Numancia adiviñou a súa intención.

Os sorianos, que non se renderon, déronlle emoción aos últimos instantes cun remate de cabeza de Derik aos 88 minutos e, co Dépor con dez por expulsión de Koné, Escassi rescatou o empate.

3 - Deportivo: Dani Giménez; David Simón, Lampropoulos, Montero, Salva Ruiz; Álex Bergantiños; Mollejo, Gaku Shibasaki (Vicente, min.59), Aketxe (Beto da Silva, min.85); Koné e Christian Santos (Borja Galán, min.67).
3 - Numancia: Dani Barrio; Calero, Derik, Escassi, Héctor Hernández; Kako (Otegui, min.55), Gus Ledes; Moha (Alain, min.75), Curro (Zlatanovic, min.64), Mateu; e Higinio.
Goles: 0-1, min.13: Escassi. 1-1, min.49: Mollejo. 2-1, min.55: Aketxe. 3-1, min.83: Koné, de penalti. 3-2, min.88: Derik. 3-3, min.93: Escassi.
Árbitro: Varón Aceitón, do Comité Balear. Expulsou a Koné (min.91), do Deportivo, por dobre amarela. Ademais, mostrou amarela a Gaku Shibasaki (min.34), do equipo galego.
Incidencias: Partido da sexta xornada de LaLiga SmartBank disputado no Estadio Abanca-Riazor ante 14.010 afeccionados.