3-3. Setién quítalle o liderado ao Real Madrid

Os brancos, con Bale expulsado, lograron remontar con dous goles de Cristiano un partido que perdían 1-3
Bale empuja a Viera
photo_camera Bale empuja a Viera

O Real Madrid rescatou un empate nos instantes finais ante a UD As Palmas logo de remontar un 1-3 adverso con dez homes sobre o campo tras a expulsión do extremo galés Gareth Bale.

O Real Madrid estendeu unha dinámica repleta de irregularidade en 2017, en mans dunha UD As Palmas sobrada de clase e liderada por un gran Jesé Rodríguez, que acariñou unha vitoria histórica grazas a fallos encadeados do seu rival, que tras o erro de Bale estendeuse cunha man sen sentido dentro da área de Sergio Ramos e un grave erro de Keylor Navas que aumenta as dúbidas que lle rodean.

A UD Palmas esixiu ao máximo ao líder cunha imaxe que contrasta co seu momento. Chegaba de catro derrotas consecutivas e coa ousadía de dubidar de Quique Setién, que fai xogar aos seus equipos con gran gusto polo balón e sobrada personalidade para apropiarse do Santiago Bernabéu.

Estendeu a política de rotacións Zinedine Zidane dando premios merecidos a Isco e Morata. A ausencia de ambos en Mestalla foi difícil de explicar, con Isco sendo decisivo nas tres últimas vitorias ligueiras. Mentres Roque Mesa comezaba a mostrar quen era o dono do balón, Isco liberábase en ataque para aproveitar o espazo polo arrastre de centrais aos movementos de Morata e Cristianoo, lanzar un desmarque visto por Kovacic e marcar ao definir con calidade ante a saída de Javi Varas.

Era o minuto 8 e ao Real Madrid, que incidiu en continuos foses de xogo no primeiro acto, xa lle anularon un tanto tras remate de Morata a centro medido de Bale. Pero pensar nunha vitoria cómoda era unha ilusión irreal. Saltaban ao campo coñecedores do vapuleo do Barcelona ao Sporting pero había un rival de maior entidade enfronte. Nin dous minutos tardou en empatar As Palmas cunha luzada repleta de calidade de Tana. Revolveuse con gran velocidade para irse de Ramos con facilidade e soltar un derechazo á rede con Keylor de novo sen ser o salvador que era.

O partido deixaba un duelo bonito de amigos. O regreso de Jesé ao Bernabéu, a súa casa, era a nota emotiva do que fose gran estrela da canteira e ao que unha maldita lesión de xeonllo cortoulle as ás. Esixiu a Carvajal mostrando as súas virtudes e o madridista obrigoulle a traballar en defensa. Dun centro do lateral madridista chegou un croque de Bale que non atopou portería.

Respondeu Jesé cun disparo que taponou Carvajal, lanzando un pulso de velocidade en carreira e xerando á media hora unha clara ocasión que perdoou Boateng. O Real Madrid corría tras o balón, desesperaba e perdía a orde deixando espazos que devoraban os de Setién. Viera, con total liberdade, daba unha lección de fútbol e o 'run run' do Bernabéu torcía o xesto de Cristiano en canto escoitaba un asubío á súa figura.

O partido comezaba a caer ao lado insular antes do descanso. Ramos salvaba baixo paus, Viera perdoaba e só accións individuais xeraban algo de perigo en ataques madridistas. Cristiano púxoa perfecta para o gol de Morata pero Lemos salvou desde o chan.

Arrincaba a segunda parte cando nun segundo de tolemia o rumbo cambiou de golpe aos 47 minutos. Bale confundía as ganas na presión coa violencia. Gañábase a amarela por unha patada por detrás a Viera e a vermella ao responder o empuxón de queixa do insular.

Entre o pánico e a exhibición das Palmas, o Real Madrid sufría un curtocircuíto que se plasmaba nun penalti sen sentido de Ramos. Salvaba unha ocasión de perigo cunha entrada limpa e o posterior disparo respondía sacando a man. Viera puña o broche ao seu partidazo aliándose coa sorte nun disparo que rozaba cun pé Keylor, coa fortuna dándolle as costas.

A súa noite negra completaríase co terceiro tanto. Cando se levantaba salvando ocasións de Jesé, que sempre desequilibrou, viu como Boateng gañaba as costas a Marcelo nun pase longo e saía tarde e mal. Un lixeiro toque de balón serviu para esquivar a súa saída e marcar a pracer a Prince que facía soñar ao seu equipo.

Non parecía o día do Real Madrid que desesperaba en cada acción perdoada e cada decisión do colexiado que erraba nun tanto anulado a Morata por presunto fóra de xogo de Cristiano. Só lle quedaba a heroica á que vén agarrando demasiado o equipo de Zidane nas últimas datas, pero o traveseiro repelía esta vez o remate de Ramos.

Envorcábase o Real Madrid buscando un novo milagre, encomiable no esforzo en inferioridade numérica e no seu novo exercicio de fe ata o último segundo. Salvou un punto porque As Palmas perdoou ocasións para sentenciar e faltoulle a pausa para durmir o encontro coa posesión. O ritmo de tolemia deixaba ocasións de Jesé, o enfado da bancada con Zidane por quitar a Isco pero os cambios deron máis mordente.

Benzema estendeu a súa liña errática con dúas clarísima ocasións que mandou a limbo, Cristiano perdoaba outras dúas, Carvajal vía como unha gran man de Javi Varas impedía o gol e unha man de Dani Castellano metía ao seu rival no partido. Cristiano marcaba o penalti no 87 e dous minutos despois puña o corazón nun croque que convertía en mal menor un mal partido no día que Zidane batía unha nova marca con 45 partidos consecutivos marcando., Non quedará bo recordo. A liga complícaselle.