0-3. O Barça imponse con dez a un Celta sen gol

Os azulgranas vencen con Ansu Fati de novo estelar

O FC Barcelona sumou este xoves a súa segunda vitoria da tempada cunha cómoda vitoria en Balaídos ante o Celta (0-3), nun partido que, a pesar de estar durante a segunda parte cun xogador menos por expulsión de Lenglet, dominou e controlou sen apuros, dirixido por Messi e por un Ansu Fati de novo estelar.

Ronald Koeman evitou revolucións e repetiu o once da última xornada. Óscar García axitou o seu equipo titular: cambiou o debuxo para fortalecer o sistema defensivo con cinco xogadores e fixo debutar como titulares os canteiráns Fontán e Veiga. A súa idea, con todo, quedou danada cun precoz gol de Ansu Fati.

Ese tanto chegou tras un mal despexe de Murillo, un pequeno desaxuste defensivo e un veloz movemento de Ansu Fati que culminou cun tiro preciso ante Iván Villar. O Barcelona, que antes dese gol avisara cunha volea desviada de Griezmann, saíu dinámico. Tivo a posesión da pelota, presionou tras perda, angustiou por momentos o conxunto celeste. Pero apenas rematou a portería.

O equipo de Óscar García foise recompoñendo, pese ao illamento das puntas Mor-Aspas. Só un centro chute de Veiga e un tiro afastado de Fontán inquedaron a Neto. O partido equilibrouse cando o Celta se atreveu a mover a pelota con rapidez.

Sen sobresaltos para os porteiros, as decisións arbitrais alteraron a calma. Un claro fóra de xogo de Denis Suárez evitou a expulsión de Piqué, a quen Del Cerro Grande había mostrado o cartón vermello. Minutos despois, o colexiado expulsou a Lenglet ao castigar unha falta a Denis Suárez co segundo cartón amarelo, unha polémica decisión que durante o descanso Del Cerro Grande explicou a Messi, Piqué e Koeman no túnel de vestiarios.

Os azulgrana manexaron o encontro ao seu antollo ante un rival sen ideas

O plan de remontada do Celta —o adestrador meteu a Baeza por Aidoo— explotou ao comezo da segunda parte cun gol en propia portería de Olaza, un infortunio ante un centro de Messi, que asumiu o liderado do seu equipo. O Barcelona animouse, a pesar de estar cun xogador menos. Tivo ocasións claras: un tiro ao poste de Coutinho, outro perigoso lanzamento do brasileiro que despexou Iván Villar, un centro envelenado de Messi que non pillou Piqué.

Quedou ferido o conxunto galego, sen reacción, sen ritmo ata que afrouxou o Barcelona. Só o descaro de Nolito reanimou o seu equipo, que apertou nos últimos vinte minutos. Rozou o gol, sempre desde as botas de Nolito. Un tiro do andaluz que rexeitou Neto acabou cun lanzamento ao traveseiro de Baeza. Minutos despois, Nolito probou con outro disparo perigoso. Tamén o intentou cunha falta directa.

A falta de gol do Celta contrastou coa pegada do Barcelona, letal con espazos en ataque, capitaneado polos momentos de lucidez de Messi, que no último minuto inventou unha xogada con varios caneos que finiquitou con gol Sergi Roberto.

Celta: Iván Villar; Hugo Mallo, Aidoo (Baeza, min. 46), Murillo, Olaza, Fontán (Araujo, min. 32); Veiga (Nolito, min. 59), Tapia (Beltrán, min. 74), Denis Suárez; Emre Mor (Santi Mina, min. 59), Aspas.
FC Barcelona: Neto; Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Alba; Busquets, De Jong; Griezmann (Araujo, min. 45), Coutinho (Pedri, min. 71), Ansu Fati (Trincao, min. 71); Messi.
Goles: 0-1 Ansu Fati, min. 10; 0-2 Olaza (pp), min. 50; 0-3 Sergi Roberto, min. 94
Árbitro: Del Cerro Grande (colexio madrileño). Expulsou a Lenglet no minuto 42 por ver o segundo cartón amarelo. Amoestou con cartón amarelo a Aidoo, Araujo, Tapia, Murillo e Beltrán por parte do Celta; a Piqué e Jordi Alba por parte do Barcelona
Incidencias: Encontro correspondente á cuarta xornada de LaLiga Santander disputado no estadio Abanca Balaídos, a porta pechada.