4-1. A MSN permite ao Barça seguir soñando

O tridente do conxunto catalán realizou un gran partido fronte ao Villarreal
Messi, Suárez y Neymar celebran un gol
photo_camera Messi, Suárez y Neymar celebran un gol

Barcelona mantén firme o seu soño de reeditar o título de Liga logo de gañar ao Villarreal no Camp Nou (4-1), nunha nova exhibición do seu tridente ofensivo, que se repartiu os goles e no que este sábado brillou especialmente o brasileiro Neymar dá Silva.

Empezou mandando o Barça, pero sen inquietar a meta de Andrés Fernández, ben arroupado atrás pola zaga visitante. Foron uns primeiros vinte minutos de tenteo nos que os azulgranas dominaban o xogo posicional, pero lles faltaba unha marcha máis para crear perigo.

Non saía o Villarreal a facer dano e ao choque custoulle arrincar neses minutos iniciais, ata que, na primeira contra de todo o duelo, na primeira combinación da MSN, o Barcelona logrou marcar o primeiro.

Foi unha condución pola dereita de Luis Suárez, que fixo un cambio de xogo para enviarlle o balón a Messi cando este entraba na área. O arxentino, algo escorado, probou a tirar colocado coa zurda, pero a súa remate errado pegou en Mario e acabou nas botas de Neymar que, en posición dubidosa, batía por raso a meta visitante.

O Barcelona continúa na pelexa pola liga e Messi consegue desmarcarse na pelexa pola Bota de Ouro

O gol espertou ao tridente e por extensión ao Barça, pero tamén ao Villarreal, que entrara con excesiva timidez no choque. Aos poucos, o conxunto castellonenco empezou a combinar entre liñas e a merodear a portería defendida por Ter Stegen. Messi puido facer o segundo á media hora, pero cruzou demasiado o seu disparo. E, na xogada seguinte, chegaría o empate dos de Fran Esribá.

Soldado sorprendía á defensa local, adiantada practicamente ata o mediocampo, cun pase ao espazo a Bakambu, que aproveitaba que Sergi Roberto tiraba mal a liña de fóra de lume para fundir en carreira a Piqué e bater no man a man a Ter Stegen.

A partir de aí, o partido rompeu. O propio Piqué e Soldado cabeceaban sos no segundo pau, pero non atopaban portería, e Neymar estragaba unha gran xogada persoal cruzando demasiado a súa remate, como minutos antes o fixo Messi.

Parecía que a primeira parte acabaría nun xusto empate, pero entón apareceu o 'crack' de Rosario para fabricar o 2-1, na última xogada antes do descanso.

Tras unha das súas conducións coa zurda, Messi sacábase un disparo desde o frontal que rebotaba na zaga visitante e sorprendía a Andrés Fernández. O tanto do conxunto catalán pareceu caer como un mazazo para o Villarreal, ao que lle custou volverlle a coller o pulso ao partido tras a continuación.

De novo os primeiros minutos foron para o Barça, cun Neymar estelar que facía o que quería con Mario por banda esquerda. Nunha combinación con Messi case chegaría o terceiro, pero Andrés Fernández sacaba unha man para desviar o remate o arxentino.

Pero a meta do Villarreal nada podería facer pouco despois no terceiro, un jugadón pola dereita de Suárez, que no minuto 68, internábase na área, rompía a cintura de Álvaro e fusilaba para o 3-1.

Os visitantes practicamente non se achegaron a Ter Stegen na segunda metade —só en senllos disparos afastados moi desviados de Rodrigo e Jonathan Soriano— pero case recortan distancias nunha xogada que salvou Piqué cando Bakambu xa superara a Ter Stegen.

Ata que volveu aparecer Neymar, noutro enorme alarde técnico para remontar a liña de fondo cun chapeu a Mario e centrar para Suárez, cuxo remate impactaba no brazo de Jaume Costa.

O árbitro sinalaba penalti e Messi, en plena carreira pola Bota de Ouro, pechaba a conta dos azulgranas marcándoo ao estilo 'Panenka'. Outro día máis na oficina de Leo, Luis e Ney para manter vivo ao Barça na liga.