5-1. Messi devolve ao Barça o liderado

Dous goles e dúas asistencias do '10' enterraron as aspiracións do Valladolid
Leo Messi se dispone a golpear el balón ante los defensores del Valladolid. ALEJANDRO GARCÍA
photo_camera Leo Messi disponse a golpear o balón ante os defensores do Valladolid. ALEJANDRO GARCÍA

Un Leo Messi estelar liderou a goleada do Barcelona ante o Real Valladolid (5-1) e devolveu o liderado ao conxunto azulgrana, cuxo fútbol segue sen brillar pero xa encadea cinco vitorias en LaLiga Santander. Dous goles e dúas asistencias do '10' enterraron as aspiracións do cadro valisoletano, que no Camp Nou puxo fin á súa serie de cinco partidos consecutivos sen coñecer a derrota.

O encontro empezou de forma inmellorable para o Barça. Un mal despexe da defensa visitante na primeira chegada azulgrana aproveitouno Lenglet para fusilar a Masip, dentro da área, e adiantar ao seu equipo aos dous minutos. Foi o único tanto no que Messi non apareceu.

Do equipo de Ernesto Valverde non volvía haber noticias ata os 14 minutos, coa primeira aparición do capitán azulgrana, nun tímido lanzamento de falta que Masip atallou sen problemas.

Na xogada seguinte, a fortuna aliouse coa escuadra castelá. Michel botaba unha falta lateral envelenada que deixaba en falso á zaga local e tamén a Ter Stegen, que apenas acertaba a pór a manopla esquerda e rexeitar un balón que rebotaría en Kiko Olivas antes de pasar a liña de gol.

Valverde intentou animar o partido dando entrada a Rakitic e Griezmann na última media hora

O 1-1 sentou ben ao Valladolid, ordenado atrás, cómodo cunha defensa de tres centrais e tan pouco esixido pola dianteira azulgrana que nin sequera necesitaba recorrer ás faltas ou ao xogo duro para frear ao Barça.

Polo bando local, Ansu Fati, que saíu de titular en detrimento de Griezmann, era o único que ameazaba os valisoletanos encarando por banda esquerda, pero sen a exuberancia nin a efectividade coa que irrompeu en LaLiga hai semanas. Así que tivo que ser Messi —sempre Messi— o que saíse ao rescate. Primeiro cunha asistencia sensacional que Arturo Vidal cazou sen deixar caer o balón ao céspede, aos 29 minutos, tras romper a liña defensiva do Valladolid. E cinco minutos despois, cun obús no lanzamento dun libre directo desde máis de 20 metros que fixo inútil a estirada de Masip.

Entre unha xogada e outra, Sergio González tiña que cambiar o lesionado Nacho por Salisu. E un Messi en plena ebulición aínda intentaría facer o cuarto, noutro lanzamento de falta escorado que o exporteiro azulgrana tivo que despexar de puños, pouco antes de chegar ao descanso.

O astro arxentino seguiu co seu recital tras a continuación. Na primeira chegada do Barcelona na segunda metade conduciu o balón ata asomarse á área e regalarlle medio gol a Ansu Fati. Pero a nova perla da canteira azulgrana rematou demasiado centrado e Masip rexeitou o balón cun pé.

Con todo, foi o Valladolid o que dominou nos primeiros compases do segundo acto, aínda que sen crear perigo. Os 60.000 afeccionados que se congregaron no Camp Nou empezaban a bostezar e Valverde intentou animar o partido dando entrada a Rakitic e Griezmann na última media hora, mentres enviaba a De Jong e Ansu á ducha.

De novo irrompeu no partido Messi, capaz de converter un choque vulgar e anódino nunha obra de arte tras outra. Control orientado, media volta, e outro obús coa zurda para facer o 4-1.

Quedaba un cuarto de hora, pero a 'Pulga' aínda tivo tempo de regalar o quinto ao seu amigo Luís Suárez, inédito na primeira metade e que na segunda empezou a espertar cun gol que o árbitro lle anulou minutos antes por fóra de xogo.

Suárez quixo devolverlle a asistencia no engadido, pero Messi intentou axustar demasiado o seu disparo e o balón marchouse fóra. Tería sido o seu primeiro triplete da tempada. O '10' empeza a recuperar a súa mellor versión. E, cando iso ocorre, o líder de LaLiga é el.

Ficha técnica:
5 - Barcelona
: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba (Sergi Roberto, min.789, Sergio Busquets, De Jong (Rakitic, min.60), Arturo Vidal, Messi, Luís Suárez e Ansu Fati (Griezmann, min.63).
1 - Valladolid: Masip; Porro, Kiko Olivas, Joaquín Fernández, Barba, Nacho (Salisu, min.32); Míchel, Anuar (Hervías, min.53), Óscar Plano (Ünal, min.66), Waldo e Sergi Guardiola.
Goles: 1-0: Lenglet, min.2. 1-1: Kiko Olivas, min.15. 2-1: Arturo Vidal, min.29. 3-1: Messi, min.34. 4-1: Messi, min.75. 5-1: Luís Suárez, min.77.
Incidencias: Partido da undécima xornada de LaLiga Santander disputado no Camp Nou ante 59.896 espectadores.