6-0. O Celta recupera a puntería e asina unha contundente goleada

O club celeste controlou o partido desde practicamente o principio e deixou ao Alavés sen capacidade para reaccionar
Rafinha celebra con sus compañeros tras marcar el 3-0. LAVANDEIRA JR (EFE)
photo_camera Rafinha celebra cos seus compañeiros tras marcar o 3-0. LAVANDEIRA JR (EFE)

O Celta puxo fin á súa alarmante seca goleadora cunha contundente vitoria ante o Deportivo Alavés en Balaídos (6-0), nun partido que controlou con autoridade desde mediada a primeira parte con dúas tantos de vantaxe e a expulsión de Martín no equipo visitante.

Nolito debutou e marcou coa camiseta do equipo celeste, que escribiu un guión soñado na primeira parte: catro goles, unha expulsión do rival e control absoluto do xogo. Cargouse dunha plumada a seca goleadora de 388 minutos coa que abrira o partido.

Os dous adestradores presentaron novidades. Óscar García volveu á defensa de catro e en ataque concentrou a súa artillería (Denis Suárez, Rafinha, Aspas, Smolov). Asier Garitano mantivo a súa política de rotacións, co debut do mozo Javi López.

O equipo celeste sentenciou o partido cun par de accións de estratexia, dúas saques de esquina que executaron ao Alavés. No primeiro, Denis Suárez recolleu a pelota desviada pola defensa visitante para volver meter o balón na área, onde apareceu inmenso Murillo cun cabezazo imparable.

Sete minutos despois, Denis Suárez sacou outro córner que prolongou Okay e golpeou unha man de Fujsa. O árbitro indicou penalti e Aspas marcou o segundo gol cun lanzamento similar ao que uns días antes fallara ante o Vilarreal.

O Alavés quedou malferido, magoado en exceso polos goles, aparvado. Aproveitouno o Celta. Necesitou pouco para facer dano. Un envío longo duns corenta metros de Murillo pillou á defensa rival descoidada e colocou a Smolov cerca do terceiro tanto.

Minutos despois, a expulsión do defensa Martín, por unha dura e inxenua falta a Rafinha, condenou definitivamente ao equipo de Garitano.

O ataque do Celta perseveró coa súa pequena tiranía. Okay lanzou un duro disparo a un poste e Smolov rematou desde a área pequena un envelenado balón que despexou con reflexos Roberto.

A riqueza ofensiva do equipo local concretouse con dous golazos de Rafinha: un señorial lanzamento co interior desde fóra da área, tras unha acción na que quedou libre de marca cando Denis

Suárez atraeu a varios defensas, e un disparo potente para culminar un centro de Olaza desde a banda esquerda.

O Celta ofreceu a súa imaxe máis brillante nunha primeira parte que finalizou cunha gran parada de Rubén, que despexou un tiro claro de Joselu na única ocasión visitante, e un bo lanzamento de Denis Suárez que sacou Roberto.

O ritmo baixou durante a segunda parte, pese ao debut de Nolito, ansioso por agradar, que irrompeu en Balaídos cunha boa parede con Aspas, unha acción que se pechou cunha gran oportunidade para Denis Suárez desde os once metros.

Tivo o encontro dominado o Celta, a pesar de que xerou menos perigo. Xogou máis relaxado, pero sen perder o control do partido. Nada ofreceu o Alavés en ataque, salvo unha illada ocasión polo costado esquerdo na que Burke estrelouse co porteiro Rubén.

Quedou sen ideas o equipo de Asier Garitano, sometido á superioridade do Celta, que apertou pouco, suficiente, con todo, para marcar un quinto gol, un inocente penalti de Javi López a Kevin que lle serviu a Nolito para celebrar o seu debut, e un sexto tanto, de Santi Mina, tras unha asistencia de Nolito, símbolo dun Celta máis dinámico e atrevido.

6. RC Celta: Rubén; Kevin, Araujo, Murillo (Aidoo, min. 71), Olaza; Okay (Bradaric, min. 45), Beltrán (Brais, min. 64); Aspas (Santi Mina, a miña. 64), Rafinha (Nolito, min.45), Denis Suárez; Smolov
0. Deportivo Alavés: Roberto; Martín, Laguardia (Ely, min. 45), Lisandro, Javi López; Borja Sainz (Ximo Navarro, min. 32), Fejsa, Pepe Pons, Edgar (Luís Rioxa, min. 83); Joselu (Burke, min. 58), Lucas Pérez (Paulino, min. 45)
Goles: 1-0, m.13: Murillo. 2-0, m.20: Aspas, de penalti. 3-0, m.40: Rafinha. 4-0, m.41: Rafinha. 5-0, m.78: Nolito. 6-0, m.86: Santi Mina.
Árbitro: Cordero Vega (comité cántabro). Expulsou a Martín con vermella directa por unha falta a Rafinha no minuto 26. Mostrou cartón amarelo a Okay por parte do Celta e a Lucas Pérez, do Alavés
Incidencias: partido correspondente á trixésima xornada de LaLiga Santander disputado no estadio Balaídos a porta pechada.