7-0. Festín de España para asegurarse ser primeira de grupo

Tras o 2-0 da primeira parte, o combinado español se desmelenó na segunda parte
Los jugadores españoles celebran un gol. EFE
photo_camera Os xogadores españois celebran un gol. EFE

A selección española deuse un festín este venres no estadio Ramón de Carranza e goleou con absoluta facilidade a Malta (7-0) na novena e penúltima xornada da fase de clasificación para a Eurocopa 2020, co que os de Robert Moreno asegúranse ser primeiros de grupo.

Tras o 2-0 da primeira parte, o combinado español se desmelenó na segunda parte e ademais, coa especial alegría para Pau Torres e Dani Olmo, quen debutaron e que aos poucos minutos de ingresar ao campo tamén lograron os seus primeiros goles coa absoluta.

Robert Moreno, co pase á Eurocopa xa asegurado, afrontou o choque con moitas rotacións entre os seus elixidos e entre eles tivo a oportunidade de debutar como titular, e nun partido oficial, a meta catalán Pau López, co que quedaron no banco os dous que alternaron ata agora, David de Gea e Kepa Arrizabalaga.

A meta catalán, agora no Roma tras pasar antes polo Espanyol e a pasada campaña polo Betis, esperáballe un partido tranquilo ante o mermada potencial do rival.

A selección española volveu vivir desde o inicio do segundo período na área maltesa

Máis problemas ofensivos tiveron no arranque os españois, que como se prevía atopáronse a un rival tremendamente replegado ante a meta Henry Bonello, fillo daquel que encaixou os históricos doce tantos logrados por España (12-1) no Villamarín de Sevilla en decembro de 1983.

O recurso de abrir espazos pola dereita con Jesús Navas e pola esquerda con Juan Bernat atosigaron a Malta, que co paso dos minutos viu como o rival lle apertaba cada vez mais.

Tardou o equipo de Robert Moreno vinte e tres minutos en abrir o marcador e foi Morata á saída dun córner o que o conseguiu, co que o madrileño volveu mostrar que está en vea de acerto ante gol cun gran refacho ante as metas rivais de sete partidos seguidos marcando.

O 1-0 non cambiou nada, España nunca deixou de querer máis e Malta practicamente non saíu do seu campo, co que só era cuestión de tempo e acerto o que chegasen outros goles.

Foron sete goles, incluído un de Jesús Navas, un xogador especialista en asistencias mais que en marcar

Gerard Moreno marcou pouco despois tras unha gran parada de Bonello a remate de Sergio Ramos, pero o colexiado húngaro Viktor Kassai anulouno por fóra de xogo previo nun partido no que non se utilizou o VAR.

O que si valeu foi o do seu compañeiro de equipo no Vilarreal Santi Carzola, quen culminou unha magnífica xogada trenzada dos españois cun remate moi pegado a un poste cando acababa a primeira parte.

A selección española volveu vivir desde o inicio do segundo período na área maltesa e incluso Robert Moreno incluíu a outro dianteiro, Paco Alcácer, para ter mais potencial no intento de goleada.

A Pablo Sarabia quitoulle un tanto Jonathan Caruana, quen despexou de cabeza baixo paus coa meta batido e despois Gerard Moreno fallou unha clara, pero foi o debutante Pau Torres, ao minuto de ingresar no campo, o que fixo o terceiro.

O bo xogo do exsevillista Sarabia tivo premio despois, do mesmo xeito que Dani Olmo, quen, como Pau Torres, debutou coa absoluta e pouco logo de entrar marcou.

Practicamente entraban os goles en cada avance de España fronte a unha Malta xa entregada e que miraba máis ao reloxo do videomarcador que se estreaba no Carranza que ao céspede en busca de que se acabase o partido.

Foron sete goles, incluído un de Jesús Navas, un xogador especialista en asistencias mais que en marcar, e todo véndoo por detrás un espectador mais como foi Pau López.

FICHA TÉCNICA:
7 - España: Pau López; Jesús Navas, Raúl Albiol, Sergio Ramos (Pau Torres, m.60), Bernat; Thiago Alcántara, Rodri, Santi Cazorla (Alcácer, m.53); Gerard Moreno, Morata (Dani Almo, m.66), Sarabia.
0 - Malta: Bonello; Corbolan (Micallef, m.33), Jonathan Caruana, Agius, Muscat, Pisani (Grech, m.75); Paiber, Vella, Muscat (Tristan Caruana, m.63) , Mbong; Nwoko.
Goles: 1-0, M.23: Morata. 2-0, M.41: Cazorla. 3-0, M.60: Pau Torres. 4-0, M.62: Sarabia. 5-0, M.68: Dani Olmo. 6-0, M.71: Gerard Moreno. 7-0, m.85: Jesús Navas
Árbitro: Viktor Kassai (Hungría).
Incidencias: Partido da novena e penúltima xornada no grupo F da fase de clasificación para a Eurocopa 2020 disputado no estadio Ramón de Carranza ante uns vinte mil espectadores (19.773) que encheron as súas bancadas. A selección española estreou a nova camiseta que utilizará na Eurocopa. Antes do encontro foi homenaxeado Sergio Ramos, que, con 169 partidos, é o futbolista que máis xogou na absoluta.