76-79. O Baskonia tumba a un Barça que rozou a remontada na Supercopa

O conxunto vasco pelexará este sábado polo seu quinto título

Matt Janning celebra la victoria ante el Barcelona. XOÁN REY (EFE)
photo_camera Matt Janning celebra a vitoria ante o Barcelona. XOÁN REI (EFE)

O Kirolbet Baskonia pelexará este sábado polo seu quinto título da Supercopa Endesa tras eliminar, na primeira semifinal do torneo, a un intermitente Barcelona Lassa que chegou a ir perdendo por vinte puntos e puido forzar a prórroga cun triplo final de Kyle Kuric (76-79).

O Fontes de Sar de Santiago de Compostela asistiu á posta en escena do novo proxecto azulgrana, aínda en construción e con seis caras novas no seu persoal, entre as que destacou Kyle Kuric, máximo anotador dos seus con 16 puntos.

Enfronte tamén xogou a refachos un equipo vasco con menos cambios nas súas filas e que tamén alternou bos minutos con lagoas ofensivas que lle puideron custar un partido que pareceu ter gañado co 40-60 que reflectía o marcador a quince minutos do final e que acabou gañando grazas ao fallo de Kuric sobre a bucina.

A eficacia desde o triplo e a inspiración ofensiva de Víctor Claver, con sete dos doce primeiros puntos do seu equipo, concederon as primeiras vantaxes ao conxunto catalán, que parecía dominar o choque ante un rival espeso en ideas ao que lle custou entrar no primeiro partido oficial da tempada.

Aínda que cando espertou, fíxoo ao grande, cun parcial de 10-0 e senllos triplos de Tornike Shengelia e Patricio Garino que lle deron as primeiras vantaxes da tarde e permitíronlle acabar dominando un igualado primeiro cuarto que pechou Kevin Pangos cun afastado triplo sobre a bucina (21-22).

Kyle Kuric e Garino tomaron a batuta dos seus respectivos equipos no comezo dun segundo acto no que os baskonistas, liderados polo aleiro arxentino, seguiron crecendo e aproveitándose das perdas de balón dun Barcelona falto de ritmo e de ideas, que seguía desinflándose en cada ataque (26-36, min 14).

O parón na produción ofensiva dos xogadores de Svetislav Pesic traduciuse en seis puntos en oito minutos de xogo, o que permitiu o despegamento dos vixentes subcampións ligueiros, que chegaron a gozar de rendas de ata dezanove puntos que ao descanso quedaron en quince e acenderon as alarmas no bando rival (34-49, min 20).

As tendencias mantivéronse tras o paso por vestiarios e Shavon Shields, con dúas canastras consecutivas, subiu por primeira vez os vinte puntos de vantaxe ao marcador do Fontes do Sar, o que motivou o inmediato tempo morto dun impotente Pesic, que non atopaba solucións nin na pista nin no banco.

No seu primeiro partido oficial co Baskonia, o aleiro estadounidense con pasaporte danés deixou detalles das súas calidades ofensivas. Os seus oito puntos no terceiro período foron o mellor dun equipo que, cando tiña o partido no peto, deixouse a metade da súa renda nuns pésimos minutos finais nos que recibiu un 16-6 de parcial (56-66, min 30). O equipo catalán apertou en defensa e meteu unha marcha máis en ataque, o que o meteu de cheo na loita polo primeiro billete para a final.

Un triplo de Kuric subiu o 72-73 a tres minutos da conclusión e meteu o medo no corpo aos de Pedro Martínez, que cos puntos de Shengelia lograron chegar por diante ata que, con dez segundos por xogar, o Barcelona tivo a bóla para forzar a prórroga.

Kuric tivo un tiro cómodo para empatar que non entrou, e tampouco o fixo o lanzamento final de Oriola sobre a bucina, o que evitou a remontada do seu equipo e meteu de cheo ao Baskonia na loita polo primeiro título oficial da tempada.

Barcelona Lassa (21+13+22+20): Heurtel (-), Blazic (3), Claver (13), Singleton (6) e Tomic (9) -cinco inicial- Pangos (10), Smits (9), Pustovyi (-) Oriola (8), Kuric (16) e Font (2).

Kirolbet Baskonia (22+27+17+13): Granger (8), Shields (13), Janning (6), Poirier (10) e Voigtmann (5) -equipo titular- Vildoza (-), Hortas (6), Diop (5), Garino (16), Hilliard (3) e Shengelia (7).

Árbitros: Daniel Hierrezuelo, Emilio Pérez Pizarro e Carlos Peruga. Sen eliminados.

Incidencias: Partido inaugural da Supercopa Endesa disputado no Pavillón Fontes do Sar de Santiago de Compostela ante preto de seis mil espectadores.