9-4. España derrota a Croacia en waterpolo e xa se permite soñar

'Chalo' Echenique, con catro tantos, liderou a importante vitoria sobre a vixente campioa olímpica
Gonzalo Echenique, con el balón, durante un momento del partido
photo_camera Gonzalo Echenique, con el balón, durante un momento del partido

A selección española incrementou notablemente as súas opcións de futuro en Río 2016 á conta da campioa olímpica, Croacia, á que derrotou tras un gran encontro por 9-4.

Gabi Hernández pedira sacar algo de tallada nalgún dos tres encontros. Cumprida esta serie, nada menos que venceu dous partidos, a Estados Unidos, un rival directo, e á mismísima defensora do título.

Ademais fíxoo con absoluta claridade e contundencia. Dani López Pinedo, nunha actuación estelar, botou o ferrollo á portería, a defensa estivo pletórica e ademais acompañou a sorte, sobre todo ao comezo da contenda, con catro balóns dos balcánicos aos paus.

GRAN INICIO. Albert Español e Willy Molina situaron rapidamente un 2-0 no marcador con senllos mísiles. Os pupilos de Ivica Tucak, que chegaban a este partido invictos e lanzados, non puideron coa defensa española e con López Pinedo.

Incluso ao comezo do segundo pau Sandro Sukno malogrou un penalti (ao pau), o que freou o intento de remontada dos croatas.

Gonzalo Echenique, a outra gran figura do día no equipo español, ampliou a conta (3-1) e, cando soamente quedaban 2.19 para o descanso, Sukno rompeu o muro da portería de López Pinedo.

Unha superioridade permitiu a Chalo Echenique sumar a súa segunda diana e mandar ao descanso o partido cun claro 4-1, distancia importante pero non definitiva ante un equipo da categoría do balcánico.

VINGANZA. Croacia quixo pero non puido. Sukno acurtou o marcador pero Echenique, pletórico, volveu responderlle (5-3). O partido entrou nun intercambio de dianas (6-4), incluída a do croata-español Xavi García, que disputa os seus cuartos Xogos (tres coa vermella e un coa ajedrezada).

Ante Italia, o conxunto de Gabi Hernández non soubo administrar nos últimos minutos dous tantos de vantaxe. Aprenderon a lección os españois e non volveron cometer os mesmos erros pese a eliminación por tres exclusións de Marc Roca.

Marc Minguell, Echenique e Fran Fernández rubricaron un partido para enmarcar ante un conxunto croata que xa viu clara a derrota porque España non lle deu ningunha opción.

En Londres 2012 Croacia venceu a España no camiño ao ouro, en Río 2016 España tomouse un cumprido desquite, pero sobre todo obtivo dous puntos de ouro que reforzan a súa pretensión de superar a primeira fase, e no mellor posto posible.

Tras dar a segunda sorpresa seguida do día, despois do triunfo de Brasil ante Serbia, por diante quédanlle á selección española os partidos do venres ante Francia, pechacancelas do grupo, e do domingo contra Montenegro.