Carolina Marín conquista o Aberto de China, o seu cuarto título esta campaña

A xogadora española impúxose na final á local Yufei Chen por 21-18 e 21-13

Carolina Marín. CHEN XI (EFE)
photo_camera Carolina Marín. CHEN XI (EFE)

A española Carolina Marín alzouse este domingo co Aberto de China ao bater na final á xogadora local Yufei Chen por 21-18 e 21-13, en partido disputado na localidade de Changzhou.

Marín sumou deste xeito o seu cuarto título da presente campaña, logo de gañar o Europeo, o Mundial e o Aberto de Xapón hai tan só unha semana.

O Aberto de China era unha materia pendente para a xogadora onubense, xa que nunca lograra pasar das semifinais neste torneo.

Con esta motivación extra, Marín, que partía como sexta favorita, logrou superar os momentos de maior dificultade, cando no primeiro set perdía por 5-1, e no segundo cando tivo que enfrontarse a marcador adverso de 9-13.

Tras un empate a 12 no set inicial, a actual campioa olímpica situouse con vantaxe (21-18). No segundo parcial, Chen, quinta cabeza de serie, elevou a presión sobre a española e endosoulle un parcial de 0-4 que situou o marcador nun 9-13.

A reacción de Marín foi espectacular: pechou o partido cun impresionante parcial de 12-0, tras 46 minutos de xogo, ante a impotencia do seu rival.