0-0. O Celta de Vigo tópase con Manolo Reina e o vento

O fenómeno meteorolóxico impediu que o partido se disputase con normalidade
Santi Mina, retirado en camilla. EFE
photo_camera Santi Mina, retirado en camilla. EFE

Mallorca e Celta empataron 0-0 no estadio Son Moix nun partido marcado polos fortes refachos de vento e as paradas da meta Manolo Reina, que salvou ao seu equipo en polo menos catro ocasións claras de gol do conxunto vigués.

As ocasións máis claras foron dos visitantes, especialmente por parte do brasileiro Thiago Galhardo, substituto de Santi Mina, que abandonou o campo en padiola (min. 18) ao recibir un forte pelotazo na cabeza. Mina recuperouse nos vestiarios e non foi necesario o seu ingreso nun centro hospitalario.

Tamén puido marcar Nolito no tempo engadido, pero Manolo Reina estivo providencial ao impedir o gol dos vigueses e salvar ao seu equipo do que fose a súa segunda derrota en casa.

Os fortes refachos de vento condicionaron o xogo e impediron que se vise algo parecido ao fútbol. Os locais xogaron co temporal a favor na primeira parte e os galegos resistiron atrás, como puideron.

Un balonazo na cabeza que recibiu Santi Mina, acelerado pola forza do vento, forzou o primeiro cambio nas filas Celta

Luís García Praza reservou de inicio ao xaponés Take Kubo, que non se recuperou do todo da lesión que lle mantivo dous meses fóra dos terreos de xogo, e tamén á ganés Baba Idrissu, que arrastra problemas físicos.

Un balonazo na cabeza que recibiu Santi Mina, acelerado pola forza do vento, forzou o primeiro cambio nas filas Celta, que compareceu na illa coa baixa do seu goleador Iago Aspas.

O dianteiro, substituído polo brasileiro Thiago Galhardo no minuto 18, quedou tendido no campo durante uns minutos mentres era atendido polas asistencias médicas e abandonou o terreo de xogo en padiola facendo un xesto coas mans de que estaba ben.

De feito, recuperouse no vestiario e non foi necesario trasladalo a un centro hospitalario.

O Celta, sen dous das súas referencias en ataque, Iago Aspas e Santi Mina, encomendouse a Nolito, que substituíu a Denis Suárez

O vento puido con todo. Derrubou valos publicitarios, impediu calquera indicio de proposta futbolística e obrigou aos dous equipos a un esforzo físico considerable para sobrevivir no medio do vendaval.

Galhardo protagonizou a ocasión máis clara -e a única- da primeira parte. Recibiu o balón na área libre de marcaxe, pero o seu disparo foi repelido por Manolo Reina nunha acción providencial.

O Celta tivo o vento a favor na segunda parte, aínda que neste período soprou con algo menos de intensidade.

O Mallorca, con Ángel no sitio de Abdón Prats, buscou o gol con afán. Tamén o seu rival e houbo ocasións nas dúas áreas.

No minuto 66 Kubo, autor do gol do triunfo ante o Atlético de Madrid no Wanda Metropolitano, empezou a quentar. Entrou por Antonio Sánchez convertido na gran esperanza ofensiva do seu equipo.

O conxunto celeste seguiu ao seu. Sen dous das súas referencias en ataque, Iago Aspas e Santi Mina, encomendouse a Nolito, que substituíu a Denis Suárez.

Pero o heroe da noite en Son Moix foi Manolo Reina, que no tramo final evitou a derrota local tras remates de socato de Thiago Galhardo e Nolito.

O 0-0 final supón o sexto empate en casa dos mallorquinistas.

FICHA TÉCNICA:
0 - Mallorca: Raíña; Maffeo, Valjent, Raillo, Costa; Antonio Sánchez (Kubo, m.69), Battaglia, Ruiz de Galarreta (Sedlar, m.89), Dani Rodríguez; Kang-in Le (Neno, m.90) e Abdón Prats (Ángel, min. 55).
0 - Celta de Vigo: Dituro; Kevin Vázquez, Aidoo, Araújo, Javi Galán; Tapia; Beltrán, Denis Suárez (Nolito, min. 72), Cervi; Brais Méndez e Santi Mina (Thiago Galhardo, min. 18).
Árbitro: Díaz de Mera (C. Castela-A Mancha). Amoestou a Jaume Costa (min. 42), Dani Rodríguez (min. 79) e Ruiz de Galarreta (min. 82), do Mallorca; a Kevin (min. 45) e a Denis Suárez (min. 89, no banco), do Celta.
Incidencias: Partido correspondente á decimoséptima xornada de LaLiga disputado no Visit Mallorca Estadi ante 10.655 espectadores.