Marín leva o ouro tras remontar por primeira vez un set en contra

Cumpre o obxectivo que se propuxo en Río despois de gañar á india Pusarla V. Sindhu en 83 minutos
Carolina Marín
photo_camera Carolina Marín

Carolina Marín cumpriu en Río o obxectivo co que chegou e colgou a medalla de ouro tras derrotar na final á india Pusarla V. Sindhu por 19-21, 21-12 e 21-15 nun partido no que por primeira vez tivo que remontar un set en contra e que se prolongou 83 minutos no pavillón 4 de Riocentro. A onubense fixo outra demostración máis de por que ocupa o número un do mundo. A base de carácter, técnica, forza e xogo deu a volta a un encontro no que a india, con tres volantazos nos catro puntos finais do primeiro set, apuntouno (21-20) en 27 minutos.

No segundo Marín non lle deu opción. Sempre foi por diante e gañou en 23 minutos cun contundente 21-12. Na terceiro volta a empezar porque Sindhu remontou a desvantaxe que tivo sempre ata empatar a 10. En 31 minutos a precisión e o xogo de Marín fixeron o demais e, aínda que o seu rival achegouse cun inquedante 16-14, a onubense levou o set, o partido e o ouro de Río.

P.V. Sindhu, novena preclasificada, abriu o partido co seu saque e anotouse o primeiro punto respondido inmediatamente pola zurda de Marín, que, sempre por diante, chegou a despegarse ata 6 (6-12). A base de volantazos na rede, a india axustou o xogo tras un punto espectacular, con envíos altos, longos e deixadas (16-15), como ocorreu despois cando a española desaproveitou tres puntos de vantaxe e o seu rival achegouse a un 19-18, para empatar despois.

Marín non puido responder a un volante desde media pista e a india levou o primeiro set, o primeiro que Marín perdeu en Río. O marcador en contra sacou toda a coraxe da española. Tirou de precisión e de volantes axustados para sumar puntos directos que chegaron a pola por diante (11-2). Aínda que a india tivo capacidade de resposta non puido achegarse como na primeira manga, que foi para a española con dúas deixadas finais en 23 minutos (21-12).

A dobre campioa de Europa e do mundo veu a Río polo ouro e a minutos de logralo complicóuselle o terceiro set, no que dun 6-2 ao seu favor atopouse cun 9-8 e un terrible acoso en contra que permitiu unha igualada (10-10). Catro puntos seguidos da española e as súas devolucións axustadas e precisas aos dereitazos de Sindhu iluminárona ata chegar a un 20-14. Encaixou o último punto de Sindhu e rematou o partido cun 21-15 que a converte na primeira campioa olímpica que non é de Asia.