1-3. Isco ilumina o pase do Real Madrid á final da Supercopa

Os brancos foron moi superiores ao Valencia
Isco guió al Madrid en Arabia. JUANJO MARTÍN
photo_camera Isco guiou ao Madrid en Arabia. JUANJO MARTÍN

Isco Alarcón iluminou o tránsito en Yeda dun estupendo Real Madrid, que puxo en escena unha gran versión para deixar en evidencia a un esvaecido Valencia (3-0) e acceder á final da Supercopa de España.

Non houbo noticias do campión da Copa do Rei, superado desde o principio polo seu rival. Nada que ver coa función que ambos representaron tres semanas atrás, en Liga. Chea de equilibrio e motivación. Tensa e sen resultado definitivo ata o final.

Na estrea en Arabia Saudita o cadro de Albert Celades só se deixou ver ao final. Co marcador imposible. Por unha cuestión de orgullo. Antes, foi sinalado por un rival en ebulición, que mellora cada xornada. Que cre na súa capacidade e que aspira claramente ao primeiro título do curso polo que puxará o domingo ante o vencedor do Barcelona e o Atlético Madrid.

O reforzo no centro do campo que estableceu Zinedine Zidane desnivelou o arranque e marcou o partido. A posesión foi branca desde o principio. O técnico francés aproveitou as lesións que lle deixaron sen o seu triunvirato titular (Hazard, Bale e Benzema) para axitar o seu sistema.

Poboou de centrocampistas o once. Ninguén quedou no banco. Casemiro, Fede Valverde, Luka Modric e Toni Kroos. Especialmente Isco Alarcón, que se situou por detrás da único punta, o serbio Luka Jovic.

É aí onde máis a gusto está o malagueño que crece co paso dos partidos. É Isco unha debilidade de Zidane. O francés non disimula. Búscalle un sitio.

Pero é como enganche onde máis rende Isco, que creceu co paso dos minutos. Xogou con liberdade, sen cargas. E notouse. Non se acomodou a esa situación a Valencia, arrinconado pola presión do seu rival e case sen capacidade de manobra ata o tramo final da primeira parte, co partido moi costa arriba.

Para ese momento, o conxunto de Albert Celades xa tiña dous goles en contra. Podían ser máis. Por ocasións.

O Valencia pagou os seus descoidos. Erros individuais e aparente falta de concentración. Como no primeiro gol, que chegou ao cuarto de hora. Xa puido encaixar antes, nun cabezazo de Varane ás mans de Jaume.

Con todo, foi unha acción de picardía, unha xogada para listos o que desnivelou o marcador aos dezaseis minutos. Nun saque de curruncho. Con Jaume fose do marco e a portería baleira. Unha tentación que Kroos, disposto ao lanzamento, non desperdiciou. Tirou directamente desde o córner e o balón coouse na rede grazas a unha reacción tardía da meta.

Kevin Gameiro, substituto de Rodrigo Moreno, lesionado, nesta ocasión, tivo a opción máis clara do seu equipo. Tirou alto, moi por encima de Thibaut Courtois.

En pleno barullo valenciano bastou cun arreón ao final para que o Real Madrid ampliase a súa vantaxe. O uruguaio Fede Valverde entrou na área e centro a Modric. O seu tiro foi repelido por Garay pero o rexeite recolleuno Isco. O malagueño parou o balón co peito e, raso pegado ao pau, marcou. Puido facer outro máis antes do intermedio o malagueño pero o seu cabezazo deu no pau.

Non cambiou o panorama na continuación e Celades deixou pasar un cuarto de hora para intentar dar un xiro ao partido. Quitou un centrocampista, Geoffrey Kondogbia, unha das novidades na súa once e deu entrada ao uruguaio Maxi Gómez. Máis pólvora.

Nada serviu a Celades. Non houbo tempo para que Maxi entrase en acción antes de encaixar o terceiro cunha gran culminación. Pasada a hora, Isco centrou a Jovic, que viu a internada de Modric pola dereita. O croata viu tapado a Jaume e, co exterior, executou un disparo fose do alcance do porteiro.

A sentenza animou a Zidane a propinar minutos. Entrou en acción Marcelo e tamén James Rodríguez. E tamén Mariano no tramo final, do que non había noticias sequera nas convocatorias.

Un penalti delatado polo VAR no tempo engadido, por man, transformado por Dani Parejo, maquillou a derrota da Valencia, que este xoves emprende o regreso a España.

1 - Valencia: Jaume Doménech; Wass, Garay, Gabriel, Gayá; Kondogbia (Maxi Gómez, m.57), Parejo, Coquelin (Rubén Sobrino, m.83), Soler; Ferrán Torres e Gameiro (Cherychev, m.69).
3 - Real Madrid: Courtois; Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Mendy (Marcelo, m.71); Casemiro, Kroos, Modric (James, m.75), Valverde; Isco e Jovic (Mariano, m.83).
Goles: 0-1, m.16: Kroos. 0-2, m.39: Isco; 0-3, m.66: Modric; 1-3, m.91: Parejo, de penalti.
Árbitro: Jesús Gil Manzano. Mostrou cartón amarelo a CasemiroIncidencias: atopo semifinal da Supercopa de España disputado no estadio King Abdullah Sports City ante 40.877 espectadores.