0-0. O Lugo mantense invicto da man dun providencial José Juan

As boas intervencións do gardameta permitiron aos de Luis Milla aguantar o marcador ante un Zaragoza ferido que non sae do abismo
Pereira se lamenta de una ocasión marrada
photo_camera Pereira se lamenta de una ocasión marrada

O Zaragoza estrelouse co porteiro José Juan no Anxo Carro, onde xerou ocasións ante o Lugo, pero faltoulle acerto (0-0) para regresar ao camiño da vitoria, do que se afastou nos últimos catro partidos.

O conxunto maño queda, polo menos, co consolo de terse levado o primeiro punto de Lugo, onde os galegos, que xa acumulan seis xornadas invictos, gañaran as dúas anteriores citas.

O Zaragoza chegaba necesitado ao Anxo Carro logo de perder os dous últimos partidos e encadear tres sen gañar e o seu técnico, Ranko Popovic, optou por un cambio de sistema para intentar infrixirllle a primeira derrota da tempada ao conxunto galego.

Nunha primeira parte con ritmo, o 4-1-4-1 dos maños deulles resultado á hora de fabricar ocasións de gol, pero unha vez máis no arranque do campionato volveulle a faltar a puntería necesaria para desequilibrar o choque.

O Zaragoza só tardou catro minutos en atopar fisuras na cobertura do Lugo co seu home de referencia en ataque, Ángel Rodríguez, que quedou só ante José Juan e non puido superalo no man a man.

O gardameta foi decisivo para o Lugo nas primeiras xornadas da liga Adiante e empeñouse en porlle moi cara a titularidade a Roberto Fernández, quen entrou por primeira vez nunha convocatoria este curso tras superar unha mononucleose.

O Lugo, espeso no xogo, evitou outra vez o gol aragonés nun saque de esquina que rematou Vallejo e sacou baixo paus, con José Juan batido, o capitán Manu.

O descanso non cambiou o panorama a pesar da entrada de Jonathan Pereira, e o Zaragoza asomouse de novo nos primeiros minutos da continuación cun centro perigoso de Pape Diamanka.

O xogador senegalés gozou do segundo man a man dos zaragozanos no partido, que acabou como o primeiro, coa intervención milagrosa de José Juan.

O Lugo apenas deu sinais de vida en ataque na primeira hora de encontro ata que entrou en xogo o arxentino Pablo Caballero, que tivo dúas opcións de gol en cinco minutos: un disparo desde a frontal que atallou o marroquí Bono, e un cabezazo a centro de Pereira que sacou da escuadra o porteiro do Zaragoza.

Os galegos deron maior sensación de perigo na recta final do choque, pero o Zaragoza aguantou e sumou un punto nun campo no que caeran os primeiros visitantes da tempada: Llagostera e Almería.