2-1. Unha sentenza por detalles para o Arousa

Os fallos defensivos condenaron a un Arousa que deixou escapar dous puntos en dez minutos â?? O conxunto arlequinado dispuxo de varias ocasións, pero non foi contundente no ataque
Imagen del Arosa en un partido anterior. GONZALO GARCÍA
photo_camera Imaxe do Arosa nun partido anterior. GONZALO GARCÍA

A primeira volta de Segunda Federación completouna o Arousa da man dun axustado revés nas Eiroas polo mesmo resultado que no precedente de nbsp;a&pasada tempada, saldado por entón co ascenso matemático do Bergantiños (2-1).

Houbo moi bos momentos e varias ocasións claras do Arousa en Carballo, pero faltou eficacia e sobraron varios erros defensivos de vulto, como o do primeiro tanto local. A primeira ocasión tívoa o conxunto local aos dous minutos cunha arrancada de Escobar na que deixou a Pedro García polo camiño, e Manu Táboas abortou o man a man. Acto seguido, Mon realizou un lanzamento de falta directa que se marchou lixeiramente desviado. Pedro Beda realizou un golpeo desde fóra da área que se marchou rozando o poste.

A ocasión máis clara do Arousa tívoa Luís Nuño ao roubarlle a carteira a Agulló como último xogador e disparar ao traveseiro no minuto 17. O Arousa desaproveitou o seu tramo de superioridade e, a continuación, cometeu un erro groseiro. O central Cavafe enviou un pelotazo, Pedro García fixo un mal control e Carlos gañoulle a posición, avanzou en carreira e superou a Manu Táboas de perfecto zurdazo cruzado no minuto 33.

sentencia. A derrota ao descanso representou un duro e inmerecido golpe. A segunda parte empezou cun disparo afastado de Pedro García que se estrelou na rede traseira da portería. O Arousa, que chegou por ambas as bandas e acumulou moita xente en posicións ofensivas, fíxose dono do esférico, mentres que os locais se replegaron e buscaron as transicións.

Así, Manu Táboas mantivo con vida aos seus ao abortar un man a man ante Escobar. Na xogada posterior, un centro de Luís Nuño desde a parte dereita cabeceouno Alberto Martín de xeito imperial desde o corazón da área e o esférico foise á rede logo de golpear no poste. O encontro volveuse tolo.

O colexiado non concedeu un tanto aos local Marcos Remeseiro ao non aplicar a lei da vantaxe e si sinalar unha infracción previa de Pedro García a Yelco. Da propia falta da discordia naceu o tanto do triunfo. A barreira rexeitou o disparo directo, Iago Parga centrou á área, Escobar cabeceou ao poste e o rexeite capturouno Cano desde o segundo pau para desfacer as táboas e entregar ao cabo o triunfo ao Bergantiños.

A impotencia do Arousa cobrouse a expulsión do seu adestrador, Jorge Otero. Iso si, Porrúa revolucionou o encontro como revulsivo ao dispor de dúas oportunidades moi claras para anotar o empate, que conseguiron despexar entre a defensa e Santi Canedo.

Jorge Otero: "Matáronnos as concesións"

Jorge Otero lamentou os erros do seu equipo na derrota contra o Bergantiños: "A primeira parte foi igualada e, na segunda, fomos a por o partido. Xogamos moito en campo rival e conseguimos empatar, pero nos faltou contundencia. Nos dous goles recibidos, cometemos erros puntuais que nos condenaron. Fixemos un bo partido, pero nos mataron as concesións".

"Outra vez estivemos a bo nivel. Temos que ser máis fortes e contundentes neses momentos de partido. Os seus dous goles son con bastante pouco. O resultado é inamovible, pero creo que xeramos máis. é certo que vimos dunha semana atípica co coronavirus, as vacacións e, agora, outro parón", comentou.

Otero mostrouse asombrado polo cartón vermello recibida: "Non creo que se poida expulsar a un adestrador por iso".