20-26. España segue con paso firme no Mundial tras dobregar a Tunisia

O rival deste venres será Serbia que, como os nacionais, está invicta
Un lance del partido entre España y Túnez. GONZALO GARCÍA
photo_camera Un lance do partido entre España e Tunisia. GONZALO GARCÍA

A selección española júnior de balonmán segue con paso firme a defensa do título mundial despois de dobregar a Tunisia (20-26), nun partido que desnivelou cun parcial 0-6 nos últimos seis minutos do primeiro tempo pero que se lle complicou no arranque do segundo cando encaixou un 5-1 de saída.

Explotando o xogo co pivote e a efectividade dos extremos no ataque posicional, ademais dun excelente rendemento defensivo do 5-1 con Mamadou de avanzado, España non tardou en distanciarse (1-5, 3-7, 4-9).

Pero varias paradas de Namli e os goles da lateral á Mustapha osixenaron a Tunisia, que se situou a dous tantos (7-9, m.21). España estaba atascada en ataque; e sobreviviu grazas ás paradas de Kilian Ramírez.

Isidoro Martínez, seleccionador español, pediu tempo (8-9, m.24) e o seu equipo reaccionou cun parcial 0-6 que pareceu sentenciar o duelo (8-15, descanso).

Non foi así. Un desfalecemento brutal da selección española en ataque -un gol en doce minutos- e a melloría dos tunisianos, cun xogo máis dinámico, apertaron o electrónico.

España soubo sufrir e Gonzalo Pérez, desde o extremo, rompeu a seca. Ese gol deu tranquilidade á selección española, que xogou con pequenas vantaxes ata o final.

Este venres os españois enfrontaranse a Serbia, outra das invictas do grupo A.

Tunisia: Namli, Jemiai, Maoua (3), Jbeli (1), Aziz (1), Zairi e Mustapha (3) -equipo titular- Ben Tekaya (ps), Ayari (2), Bannour (2), Ben Ghali, Darmoul (8,1p) e Njim.

España: Kilian Ramírez, Mamadou, Natan Suárez (1), Tarrafeta (3), Amibilia (1), Montoya (4) e Zabala (2) -equipo titular- Jorge Broto (ps), Oliveras, Goenaga, Serradilla (1), Miguel Martínez, Gonzalo Pérez Arce (10,6p), Adriá Martínez (1) e Pol Valera (3).

Marcador cada cinco minutos: 0-2, 2-5, 3-7, 6-9, 8-10, 8-15 (descanso); 11-16, 13-16, 15-19, 18-22, 19-23 e 20-26.

Árbitro: Loncar Davor e Loncar Zoran (Croacia) . Excluíron a Natan Suárez por parte de España e a Jbeli e Njim, por Tunisia.

Incidencias: Encontro correspondente á segunda xornada do grupo A de o Campionato do Mundo júnior de balonmán disputado no pavillón municipal das Travesas ante uns mil espectadores.