21-19. Os Frigoríficos sae do descenso a costa do Nava

O porteiro Javi Díaz e o lateral David Iglesias fixeron un gran partido
Un lance del encuentro del Cangas.TWITTER
photo_camera Un lance do encontro do Cangas.TWITTER

Os Frigoríficos do Morrazo profundou na crise do Viveiros Herol BM Nava (21-19) para sumar o seu primeiro triunfo da tempada, guiado polo lateral esquerdo David Igrexas -doce goles- e o porteiro Javi Díaz –14 paradas, 44 por cento de acerto–.

O Nava atopouse a mellor versión dos Frigoríficos, sobre todo a nivel defensivo. Apoiado nun intenso 6-0, que permitiu lucirse a Javi Díaz, e no brazo de David Iglesias, o conxunto cangués dominou o duelo con cómodas rendas ata o inicio do segundo tempo(5-3, 7-4, 9-4, 11-6).

O adestrador visitante, Diego Dorado, pediu tempo morto con 14-8 no minuto 38. O seu equipo empezou a atacar con sete xogadores, e por aí atopou a solución aos seus problemas ofensivos. A ansiedade apareceu nos Frigoríficos, que se atascou. Cun parcial 1-7, a vantaxe galega reduciuse a tres goles (16-13).

O Nava incluso gozou dun ataque para porse a un gol a falta de doce minutos, pero unha perda de balón e dous goles consecutivos de David Iglesias volveron disparar aos Frigoríficos (18-14, min.51). Dourado parou de novo o choque.

Os seus seguiron facendo dano atacando sen porteiro; os Frigoríficos mantivo o intercambio de golpes enganchándose á efectividade de Igleisas a pesar da presión da defensa sobre el (20-18).
Outro gol do lateral galego, nunha acción na que tamén forzou unha exclusión de Adrián Rosales, asegurou o triunfo local, a pesar de que un erro no pase de Muratovic, en superioridade, e outra posterior parada de Patotski, precisamente ao lateral montenegrino, permitiron ao Nava ter un ataque para porse a un a falta de trinta segundos.

Ficha técnica:
21 - Frigoríficos do Morrazo: Javi Díaz, Menduiña (2,1p), Baptista (2), Alberto Martín, Muratovic, David Iglesias (12) e Dani Fernández (2) -equipo titular- Gerard Forns, Cerqueira (1), Brais González (2), Simes e Ribeiro.

19 - Viveiros Herol BM Nava: Yeray Lamariano, Bernabeu (5), Filipe Da Silva, Rodrigues, Moyano, Filipe Mota e Carlos Marugán (2) -equipo titular- Patotski (ps), Rodrigo Pérez Arce (7,3p), Dario Allo (2), Adrián Rosales (), Nicolo D´Antino (1), Moyano e Villagrán.

Marcador cada cinco minutos: 2-0, 2-3, 4-3, 5-4, 7-4, 10-6 (descanso); 12-7, 14-9, 15-11, 17-14, 20-16 e 21-19.

Árbitros: Jesús e Jorge Santiuste Escudero. Excluíron a Baptista por parte dos Frigoríficos do Morrazo, e a Rodrigues.

Incidencias: Encontro correspondente á décimo quinta xornada da liga Asobal disputado no pavillón do Gatañal ante 50 espectadores, o máximo permitido polas autoridades sanitarias por mor da crise sanitaria.