23-23. O Teucro non saca máis que un punto ante o Sinfín

O conxunto pontevedrés rasca un punto no seu debut ligueiro ante un recentemente ascendido

Un lance del encuentro .RAFA FARIÑA
photo_camera Un lance do encontro .RAFA FARIÑA

O DS Blendio Sinfín regresou á elite do balonmán español sumando un punto na súa visita á cancha dos Condes de Albarei Teucro (23-23), nun partido que dominou ata mediado o segundo tempo, cando o seu rival logrou porse por diante grazas a un parcial 5-1.

Liderado polo lateral portugués Filipe Da Silva, o Sinfín sorprendeu cun 0-5 de saída que obrigou ao técnico pontevedrés, Luís Montes, a pedir o seu primeiro tempo antes de que se cumprise o minuto dez. O Teucro sufría para marcar no ataque posicional e o seu rival disparouse no electrónico (4-10, min.19).

Os cántabros marcaron o ritmo do choque ata o arranque do segundo período, cando o Teucro, apoiándose nunha melloría defensiva e un ataque moito máis fluído, deu mostras de reacción (16-18, min.45).

Rodrigo Reñones, adestrador do Sinfín, parou o choque cun tempo morto pero o Teucro resucitara. Por primeira vez no choque, os pontevedreses puxéronse por diante a falta de oito minutos (22-21).

A partir de aí o intercambio de goles mantivo a igualdade ata os últimos segundos. O Teucro tivo un ataque para gañar pero o arxentino Fischer fixo pasos; ao Sinfín quedaron seis segundos pero Vallés arriscou cun pase en longo que cortou Davor Cutura.

- Ficha técnica:

23 - Condes de Albarei Teucro: García Lloria, Cutura (4) Rial, Quintas, Moyano (3), Gehradt (1) e Cangiani (4) -equipo titular- Santana (ps), Iván Fernández, Sergio Pérez (1), Natan Suárez (3), Samu Gómez (3), Dani Hernández (3), Pereiro (1)e Fischer.

23 - DS Blendio Sinfín: Jorge Villamarín, Alberto Pla (3), Valverde, Torriko (1), Diego Muñiz (2), Lastra (1) e Postigo (3) -equipo titular- Ibáñez (ps), Héctor Soa (1), Basualdo, Filipe Da Silva (5), Lon (2), Vallés (3), Ángel Igrexas (2), Dimitrievski e Salvarrey.

Marcador cada cinco minutos: 0-3, 1-6, 3-7, 4-10, 6-11, 8-13 (descanso); 11-15, 13-17, 15-18, 19-20, 22-22 e 23-23.

Árbitros: Álvarez Menéndez e Fritise Cavada (colexio asturiano). Excluíron a Rial, Sergio Pérez por parte do Teucro, e a Filipe Da Silva, Muñiz, Pla por parte do BM Sinfín.

Incidencias: Partido correspondente á primeira xornada da liga Asobal disputado no pavillón municipal de Pontevedra ante uns 800 espectadores.