23-26. Os Frigoríficos empequeñece ante o Cantabria Sinfín

Un momento del partido entre el Frigoríficos y el Cantabria Sinfín. @BALONMANCANGAS
photo_camera Un momento do partido entre os Frigoríficos e o Cantabria Sinfín. @BALONMANCANGAS

O Cantabria Sinfín reencontrouse este mércores coa vitoria oito xornadas despois tras asaltar O Gatañal, onde empequeneceu ao Frigoríficos do Morrazo (23-26), sen ideas en ataque, incluso cando xogou en superioridade.

O partido abriu cun ritmo lento ao que se acomodou mellor o Cantabria Sinfín, que, coas paradas de Elcio —nove na primeira parte— e o xogo coa segunda liña no seu ataque posicional, manexou pequenas vantaxes no marcador (3-5, min 10, 4-6 min. 13).

O Frigoríficos estivo mal en ataque. Nacho Moyano solicitou tempo morto pero non atopou solucións. Só as paradas de Javi Díaz sostiveron o equipo galego, que desaproveitou unha exclusión de Castro con 7-7 no marcador.

Foi un momento importante: a pesar da súa inferioridade numérica na pista, o Liberbank Sinfín anotou un parcial 0-2 con dous goles de Barco, vantaxe que pouco despois aumentou Lon (7-10, min. 25). O xogo co pivote Lon e as paradas de Elcio desesperaron o Frigoríficos, que mellorou ao final coa faísca de Brais (10-12, descanso).

O Frigoríficos aumentou a súa voltaxe defensiva no inicio do segundo tempo. O seu intenso 6.0 defensivo brillou e cun parcial 4-0 (14-12, min. 35) obrigou ao equipo cántabro a romper o ritmo do partido cun tempo morto para cambiar a dinámica.

O Sinfín buscou os goles do pivote Lon desde os seis metros para reaccionar (15-15 min. 40). Despois, cando os Frigoríficos volveu ofrecer dúbidas en ataque e estrelarse contra Elcio, o conxunto visitante volveu mandar no marcador (17-19, min. 46).

Nacho Moyano pediu tempo morto. Nada cambiou porque o seu equipo acumulou erros no ataque posicional e Elcio seguiu parando lanzamentos (17-20, min. 47; 19-21, min. 52).

Con Quintas en pista volveu mellorar en defensa os Frigoríficos. Só así, desde a firmeza defensiva, logrou reaccionar (20-21, min. 54). Con todo, como sucedera na primeira parte, o conxunto galego desaproveitou unha exclusión do rival.

Sen o excluído Zungri, o Sinfín rompeu o partido cun parcial 0-2 (20-23) que bloqueou minutos máis tarde definitivamente ao Frigoríficos (21-25, min. 56), torpe en ataque e frouxo en defensa.

Frigoríficos do Morrazo: Javi Díaz, Menduiña (5), Baptista (3), Alberto Martín, Cerqueira, David Iglesias (1) e Dani Fernández (4) —equipo titular— Gerard Forns, Muratovic (2), Brais González (3), Simes (1), Santi López (1), Quintas, Rubén Soliño, Gayo e Ribeiro (3).

Cantabria Sinfín: Carvalho, Pla (2), Zungri (1), Vallés (5), Lon (5), Dimitrievski (2) e Ramiro Martínez (5) —equipo titular— Israel Marín (ps), Muñiz, Blázquez (3), Leonardo Alonso, Lastra (1), Basualdo () e Peña (2).

Marcador cada cinco minutos: 1-2, 3-5, 5-6, 6-7, 7-10, 10-12 (descanso); 14-12, 15-15, 17-18, 18-21, 21-23 e 23-26.

Árbitros: Iniesta Castillo e García Rodríguez. Excluíron a David Iglesias (2) e Cerqueira por parte do Frigoríficos do Morrazo, e a Peña, Dimitrievski e Zungri por parte do Sinfín.

Incidencias: Encontro correspondente á décima xornada da liga Asobal disputado no pavillón do Gatañal ante 50 espectadores, o máximo permitido polas autoridades sanitarias a causa da crise sanitaria.