24-23. Un gol de Gaudin a falta de tres segundos elimina a España

A selección cae nos oitavos do Mundial de balonmán júnior ante Francia
Cadarso se lamenta tras la derrota ante Francia. EMILIO MOLDES
photo_camera Cadarso laméntase tras a derrota ante Francia. EMILIO MOLDES

A selección española de balonmán caeu eliminada nos oitavos de final do Mundial júnior logo de ser superada por Francia (24-23), nun partido que decidiu o lateral do Pays D'Aix Noah Gaudin cun gol a falta de tres segundos para o final. Rozou a épica o conxunto español, que chegou a ir perdendo de seis goles no primeiro tempo (8-2, 10-4), pero os seus erros nos minutos decisivos acabaron co seu soño de revalidar o título logrado hai dous anos en Alxeria.

Empezaron mal os hispanos, sen intensidade defensiva nin claridade de ideas no ataque posicional, e Francia, apoiándose na súa potente primeira liña, non tardou en castigar aos de Isidoro Martínez, que se viu obrigado a pedir tempo morto.

O seu equipo afogábase contra o muro francés; e en defensa era incapaz de frear á primeira liña gala, co recuperado Prandi, Villeminot e Noah Gaudin, un puñal nos minutos decisivos. A renda de Francia aumentou ata os seis goles, con España atascada en ataque -catro tantos en dezasete minutos-.

Aproveitando unha exclusión de Prandi, os hispanos iniciaron a súa remontada. Ian Tarrafeta, que reapareceu tras perderse os últimos partidos da fase de grupos por lesión, asumiu a responsabilidade en ataque; e Jorge Broto, que substituíu a un desafortunado Ramírez na portería, sacou varios balóns que limaron a desvantaxe ao descanso (13-10).

Subiu o seu nivel defensivo España na continuación e a partir da súa excelente defensa empezou a crecer. Broto axigantouse e cun xogo moito máis dinámico para finalizar desde os extremos empezou a danar a Francia, incapaz de marcar. Natan Suárez forzou unha exclusión de Gibelin e uns sete metros que Pol Valera meteu para culminar a remontada (16-16).

España estaba lanzada e a falta de trece minutos tomou o mando do electrónico, obrigando ao seleccionador francés a parar o partido. Prandi saíu ao rescate dos seus -3 goles en 17 minutos-. A igualdade era máxima. Só España gozou dun ataque para porse dous arriba nos últimos dez minutos.

Así se entrou nos últimos dous minutos. Francia marcou e España igualou, desde os sete metros, a falta de corenta segundos. Os galos, en inferioridade, buscaron un ataque longo para finalizar con Gaudin, que redondeou o seu espectacular partido cun golazo a falta de tres segundos. Isidoro Martínez pediu tempo morto. España buscou forzar a prórroga cun lanzamento de Tarrafeta que se estrelou nun defensor.

Francia: Kieffer, Kempf (2), Damiani (1), Villeminot (3), Poyet (1), Nahi e Gibelin (3) - equipo titular- Ivah (ps), Prandi (2), Richert (1), Mohamed, Gaudin (9,3p), Mapu (1), Bos (1) e Dourte.

España: Kilian Ramírez, Gonzalo Pérez Arce (8,2p), Oliveras, Adriá Martínez, Serradilla, Amibilia e Tarrafeta (7) -equipo titular- Jorge Broto (ps), Natan Suárez (2), Goenaga, Zabala Cadarso, Álvaro Martínez, Mamadou, Montoya (2) e Pol Valera (4,2p).

Marcador cada cinco minutos: 4-2, 8-3, 9-4, 8-5, 12-8, 13-10 (descanso); 14-12, 15-14, 16-16, 17-18, 21-22 e 24-23.

Árbitro: Belkhiri Youcef e Hamidi Sid Ali (Alxeria). Excluíron a Adriá Martínez por parte de España.

Incidencias: Encontro correspondente aos oitavos de final do Campionato do Mundo júnior de balonmán masculino disputado no pavillón municipal de Pontevedra ante uns 2.000 espectadores.