25-25. O Frigoríficos suma un punto de ouro ante o Logroño

Ao equipo galego íaselle a vida no choque, e iso notouse na súa intensidade defensiva
Jugadores del Frigoríficos en el encuentro de este domingo. TWIITER (@BALONMANCANGAS)
photo_camera Xogadores dos Frigoríficos nun encontro anterior. TWIITER (\BALONMANCANGAS)

O Frigoríficos do Morrazo rescatou este domingo un punto ante o BM Logroño (25-25) cun gol a falta de dous segundos de Dani Cerqueira, nun partido que tiña gañado a falta de tres minutos cunha renda de dous goles pero unha exclusión de Quintas, moi protestada polo banco local, e dous lanzamentos ao poste facilitaron a remontada rioxana.

Ao equipo galego íaselle a vida no choque, e iso notouse na súa intensidade defensiva. O Logroño facía dano cos seus rápidos saques de centro, e os Frigoríficos atopou no xogo co pivote Dani Cerqueira a arma para non depender en exceso do brazo de David Igrexas.

O intercambio de goles mantivo a igualdade no electrónico ata que os visitantes pegaron un pequeno arreón, obrigando a Nacho Moyano a pedir tempo morto (9-11, min.20). Soubo sufrir os Frigoríficos cada vez que o seu rival colleu unha renda de dous goles para manterse con vida, grazas ao seu excelente rendemento defensivo.

Edu Cadarso mostraba o seu brazo e Tomás Moreira facía dano nos seis metros. Pero varias paradas de Gerard Forns e a súa intensidade atrás deron o mando aos Frigoríficos, que logo de moito tempo púxose por diante. Velasco parou o choque (20-19, min.47) pero o seu rival seguiu rozando a perfección en defensa.

A falta de tres minutos, os galegos explotaron as accións de Alen Muratovic para situar o 24-22. Outro tempo morto do técnico do Logroño para reactivar ao seu equipo, demasiado desgastado. E unha exclusión de Quintas esnaquizou aos Frigoríficos. Dourado non fallou o penalti, e Moyano tamén parou o choque a falta dun minuto e corenta segundos.

O lanzamento de David Igrexas estrelouse no poste, e Sánchez Migallón igualou rápido desde o extremo. Faltaban 50 segundos. Os Frigoríficos, aínda en inferioridade, buscou finalizar polo extremo pero o tiro de Dani Fernández, en boa posición, foise de novo á madeira. Casado saíu rápido e puxo o 24-25. faltaban 14 segundos. Os locais sacaron rápido e Cerqueira, en carreira, igualou.

FICHA TÉCNICA:
25 - Frigoríficos do Morrazo: Javi Díaz, Dani Fernández (3,2p), David Igrexas (6), Cerqueira (5), Rubén Soliño, Baptista (1) e Menduiña -equipo titular- Gerard Forns (ps), Brais González, Santi López (4), Quintas (2), Muratovic (3) e Simes (1),
25 - BM Logroño: Jorge Pérez, Balenciaga, Sánchez Migallón (4), Edu Cadarso (6), Ernesto Goñi Casado (3) e Hackbarth (1) -equipo titular- Rangel (ps), Delcio Pina (4), Moreira (4), Ceretta, Mario Dourado (3,2p),
Marcador cada cinco minutos: 1-2, 5-3, 7-6, 9-9, 11-12, 13-14 (descanso); 14-16, 16-17, 18-19, 21-21, 22-22 e 25-25.
Árbitros: Bustamante López (comité navarro) e Álvarez Mata (comité vasco). Excluíron a Cerqueira, Baptista e Quintas por parte dos Frigoríficos, e a Edu Cadarso, Sánchez Migallón e Delcio Pina por parte do Logroño.
Incidencias: Partido correspondente á trixésimo primeira xornada da liga Asobal disputado no pavillón municipal do Gatañal ante 250 espectadores, o máximo permitido polas autoridades sanitarias. Os xogadores dos Frigoríficos saltaron á pista con camisetas de apoio aos seus compañeiros Carlos Vilanova e Alberto Martín, que se perden o que resta de tempada por lesión.