26-34. O Dicsa Modular Cisne perde ante un Fraikin Granollers moi superior

Os de Jabato dominaron o inicio do partido e tiveron un simulacro de reacción, pero foron incapaces de voltear o marcador
Un lance del partido entre el Cisne y el Granollers. RAFA FARIÑA
photo_camera Un lance do partido entre o Cisne e o Granollers. RAFA FARIÑA

O Dicsa Modular Cisne perdeu este martes ante o Fraikin Granollers un partido que empezou mandando grazas ás paradas de Jorge Villamarín e os goles de Carlos Álvarez e Mateo Arias. O equipo de Javier Fernández Jabatoque viña de sorprender ao Guadalaxara, dominou ata que Pol Sastre tocou varios balóns que permitiron ao Granollers voltear o marcador, explotando o xogo con Salinas e o lanzamento de Antonio García.

O técnico local parou o partido tras un 0-5 en algo máis de catro minutos (7-10, min.15). O seu equipo liquidou os seus problemas ofensivos, pero foi incapaz de recortar unha vantaxe que o Granollers aumentou ata os seis goles no inicio do segundo tempo (14-20, min.35), obrigando ao preparador do Cisne a pedir outro tempo morto.

Rama dosificou aos seus xogadores pensando na visita a Huesca e o Cisne tivo un simulacro de reacción que cortaron de novo entre Pol Sastre e Antonio García para tranquilizar aos seus.

O Granollers alarga así o seu bo momento de forma cun cómodo triunfo (26-34) que lle permite seguir dependendo de si mesmo para alcanzar a terceira praza da Liga Asobal, que outorga o último billete para Europa. O conxunto dirixido por Antonio Rama sobrepúxose ao seu mal inicio de partido (4-1), apoiándose nos goles de Antonio García, Esteban Salinas e Pol Valero —entre os tres fixeron 11 dos 15 do seu equipo ao descanso—, e cargouse de moral antes de afrontar dous partidos que marcarán as súas aspiracións contra Huesca e Logroño, cuarto e terceiro respectivamente.

26 - Dicsa Modular Cisne: Jorge Villamarín, Carlos Álvarez (5), Preciado (2), Carró (1), Nekrushets (1), Simóny Chan (5,4p) -equipo titular- Ramos (2), Mateo Arias (3), Vázquez (1), Pablo González (ps), Conde (1), Pombo, Gayoso (4), Iván Calvo e Ángel Iglesias (1).

34 - Fraikin Granollers: Pol Sastre, Edgar Pérez, Antonio García (8,1p), Oriol Rey (3), Esteban Salinas (5), Alex Márquez (2) y Sergi Franco -equipo titular- Marc Guardia (ps), Marc García, Pol Valera (6,1p), Adriá Martínez (1), Gassama (4), Jan Gurri (1) e Chema Márquez (4).

Marcador cada cinco minutos: 4-2, 6-5, 7-8, 8-11, 11-13, 12-15 (descanso); 14-18, 17-21, 18-25, 20-28, 23-31 e 26-34.

Árbitros: Álvarez Menéndez e Friera Cavada. Excluíron a Nekrushets por parte do Cisne, e a Ález Márquez, Oriol Rey, Gurri, Chema Márquez e Sergi Franco por parte do Granollers.

Incidencias: Encontro correspondente á decimonovena xornada da liga Asobal disputado no pavillón municipal de Pontevedra.