28-28. O Puerto Sagunto remonta no Gatañal e suma o seu primeiro punto

O Frigoríficos viña de asinar unha pobre actuación en Guadalaxara e lonxe de disipar as súas dúbidas, aumentounas
Afición del Frigoríficos. @balonmancangas TWITTER
photo_camera Afección dos Frigoríficos. \<sent\>balonmancangas TWITTER

O Fertiberia Puerto Sagunto sumou este sábado o seu primeiro punto logo de empatar co Frigoríficos do Morrazo (28-28) nun partido no que sempre foi a remolque pero dispuxo do último ataque, en superioridade, para levar o triunfo do Gatañal: o lanzamento do cubano Corzo estrelouse no poste.

Viña o Frigoríficos de asinar unha pobre actuación en Guadalaxara, e lonxe de disipar as súas dúbidas aumentounas. Só o porteiro Javi Díaz e o lateral David Iglesias se salvaron. O primeiro sostivo ao seu equipo no primeiro tempo -dez paradas-; o segundo desatascouno no ataque posicional na recta final.

Minguado pola baixa do porteiro David Bruixola, o Puerto Sagunto sobreviviu grazas á súa coraxe. Nunca se entregou, a pesar de que o seu rival chegou a ter unha vantaxe de tres goles a falta de nove minutos (26-23) e no inicio do segundo tempo perdeu a Spiljak por acumulación de exclusións.

Con todo a favor, o Frigoríficos suicidouse. O empeño do seu adestrador en atacar con dous pivotes a superioridade e sentar a David Iglesias facilitou o traballo defensivo dos valencianos, que igualaron a falta de cinco minutos cun parcial de 0-3. A igualdade mantívose ata o último minuto.

O Frigoríficos buscou finalizar desde o extremo e Ribes detivo o lanzamento de Simes. O Puerto Sagunto tivo corenta segundos para elaborar o seu ataque. Forzou a exclusión de Cerqueira a falta de quince. E despois Corzo estrelou o seu disparo no poste.

Frigoríficos do Morrazo: Javi Díaz, Simes (6,4p), David Iglesias (6), Doder (3), Cerqueira (1), Mitic (1) e Menduiña (1) -equipo titular- Gerard Forns (ps), Muratovic (4), Gayo, Castro (1), Rubén Soliño, Quintas, Vujovic (2), Brais González (1) e Peiró (2).

Fertiberia Puerto Sagunto: Ribes, Llopis (2), Querin (1), Pozzer (4), Dija (3), Corzo (6,2p) e Óscar García (1) -equipo titular- Spiljak (1), Capó (), Dorado (3), Camacho (2), Ángel López e Miravalle (5).

Marcador cada cinco minutos: 3-2, 3-3, 6-5, 8-7, 10-9, 13-13 (descanso), 15-15, 18-18, 21-21, 24-23, 26-25 e 28-28.

Árbitros: Jesús e Jorge Escudero Santiuste (colexio cántabro). Expulsaron a Spiljak por acumulación de exclusións no minuto 32. Ademais, sancionaron con dous minutos a Castro, Simes, Peiró, Mitic e Cerqueira por parte do Frigoríficos do Morrazo, e a Dorado (2), Pozzer e Llopis por parte do Puerto Sagunto.

Incidencias: Encontro correspondente á terceira xornada da liga Asobal disputado no pavillón do Gatañal ante uns 1.800 afeccionados.