31-16. Dura derrota do Frigoríficos do Morrazo ante o Liberbank Cuenca

O primeiro tempo comezou moi igualado con todo a partir do minuto 11 os locais conseguiron despegarse dos galegos

El Frigoríficos calentando en El Sargal. TWITTER (@balonmancangas)
photo_camera Os Frigoríficos quentando no Sargal. TWITTER (\<sent\>balonmancangas)

O Liberbank Cuenca venceu, 31-16, con máis facilidade da esperada ao Frigoríficos Morrazo. Os conquenses, tras dúas derrotas seguidas, sobre todo ante a Atl. Valladolid en casa, demostraron a calidade que teñen e non deron opción a un rival que só aguantou os primeiros dez minutos de cada tempo e que terminou desarbolado.

O primeiro tempo comezou moi igualado, incluso con vantaxes pola mínima do conxunto galego que se favoreceu dos erros ofensivos locais, incluídas tres faltas en ataque. O Cangas grazas a un excelente lanzamento desde os nove metros mantivo a igualdade no luminoso.

Esta igualdade durou once minutos. Maciel comezou a parar, tanto en lanzamentos de seis como de nove metros, e iso aproveitouno o seu equipo para atopar no contraataque unha boa arma de lanzamento e efectividade.

O Liberbank Cuenca atopou a lucidez que lle faltou no ataque nos primeiros minutos e en sete minutos pasou do 5-5 ao 9-5. Este parcial de 4-0 obrigou a pedir o seu primeiro tempo morto a Magi Serra, pero o seu equipo non atopou a reacción ante un rival que, a pesar das boas intervencións de Xavi Díaz baixo paus, aumentou a diferenza no luminoso en base a unha boa defensa e efectividade en ataque. Ao descanso chegábase con 15-8, a máxima diferenza do encontro.

Esperábase unha reacción galega, pero non chegou. Practicamente repetiuse a mesma historia que na primeira parte, é dicir, durante os primeiros doce minutos, o Frigoríficos Morrazo aguantou no marcador aos conquenses, 5-5 de parcial, pero a partir dese minuto, veu tan abaixo que practicamente desapareceu do partido.

Coa portería conquense parando, engadiuse Kilian Ramírez, e velocidade no ataque, o Liberbank Cuenca empezou a aumentar as distancias no luminoso.

Os ataques galegos cada vez eran máis espesos, pasándose repetidamente o balón, pero sen lanzar a porta. Valga o dato de que, desde o minuto 42, 20-13, ata o 60, os galegos só conseguiron tres goles.

A falta de catro segundos para o final, o visitante Mitic conseguiu o gol 1ue evitou que o seu equipo fose dobrado no marcador final, que terminou nun sorprendente 31-16.

En resumo, gran partido do Liberbank Cuenca en todas as súas liñas, cos dous porteiros moi acertados e con Dutra máximo realizador con 10 tantos. O FrigoríficosMorrazo decepcionou, dando a sensación de que baixou os brazos a partir do minuto 45.

Foi un mal día para os galegos, que sufriron a lesión do seu xogador Otero nun dos seus nocellos no minuto 50, o que lle obrigou a retirarse.

FICHA TÉCNICA:
31. Liberbank Cidade Encantada (15+16): Maciel; Dutra (10), Vainstein (1), Doldán (2), Baronetto (2), Óscar Río (3, 2p), Sergio López (2) -sete inicial- Kilian Ramírez (p), Hugo López (5), Moscariello (2), Thiago Alves (1), Nolasco, Montoro (3) e Taravilla.
16. Frigoríficos Morrazo (8+8): Xavi Díaz; Vujovic (2), Soliño, David Chapela (1), Gavidia, Cerqueira, Muratovic (2) -sete inicial-, Pablo Galán (p), Otero (1), Aranda (3), Rubén David (1), Máximo Cancio, Menduiña (2, 1p), Mitic (4) e Pablo Castro Chapela.
Árbitros: Ausás Busquets e Florenza Virgili. Excluíron, por parte local, a Thiago Alves (2), Dutra e Montero. Por parte visitante a Gavidia (2).
Marcador cada cinco minutos: 2-2, 5-4, 6-5, 10-6, 12-7, 15-18, descanso, 17-10, 20-11, 22-13, 25-14, 28-15 e 31-16.
Incidencias: Partido correspondente á terceira xornada da liga Asobal, disputado no polideportivo O Sargal ante 1.200 espectadores. Gardouse un minuto de silencio polo recente falecemento de Marti Batallé e Xavier Pocurull, xogador e exjugador, respectivamente, do BM. Granollers.