31-26. Jota desquicia a un Teucro que cae en Guadalaxara

Con oito paradas de mérito, o veterano cérbeiro desquiciou aos pontevedreses

Luis Montes. RAFA FARIÑA
photo_camera Luís Montes. RAFA FARIÑA

O Quabit Guadalaxara venceu este venres con autoridade aos Condes de Alabarei Teucro por 31-26 nun partido no que os alcarreños marcharon pronto no luminoso para non conceder nin un empate e asegurar dous puntos en casa ante un rival directo.

O tempo non pasa por Jota Hombrados. Con oito paradas de mérito, o veterano cérbeiro desquiciou aos pontevedreses.

Un comezo eléctrico do Quabit concedeu aos pupilos de César Montes unha cómoda renda, que chegou a ser de cinco goles mediado o primeiro período (10-5).

A efectividade de Hombrados en portería e de Javi García desde os seis metros foron a clave para que os morados se mantivesen por diante.

No cadro pontevedrés, a anotación quedou máis repartida, con Cutura infalible desde os sete metros e Suárez moi vivo na liña de seis.

Á hora de rotar aos titulares, os recambios alcarreños mantiveron o tipo, aínda que non sumaron goles. Víctor Vigo penetrou e marcou cando Teucro adiantou a súa defensa.

O Teucro apertou nos minutos finais da primeira parte e logrou marchar ao vestiario cunha pequena desvantaxe (15-13). Foi o único momento do choque no que creu nas súas posibilidades.

Na continuación, tras un breve intercambio de goles, o Quabit volveu despegarse no marcador. Coa mesma fórmula: Hombrados baixo paus e Javi García no pivote. E de novo chegaron os cinco tantos de vantaxe.

Luis Montes, director do banco pontevedrés, ordenou unha defensa 6-0, que tampouco funcionou. As novas fichaxes do Quabit, Paredes e Serradilla, incluso o canteirán Chema Celada, estrearon a súa marcadora coa camiseta morada no David Santamaría.

Nin sequera as exclusións consecutivas de Javi García e Chema Márquez, no equipo local serviron para que Teucro acurtase diferenzas. Ao contrario, os alcarreños alcanzaron a súa máxima renda do partido (26-19).

Un parcial de 0-3 detivo a hemorraxia, pero Teucro entrou no último parcial en franca desvantaxe. Ademais, Márquez tomou a responsabilidade do lanzamento e soltou o brazo. O máximo gleador da Asobal sumou esta tarde seis goles.

A escuadra pontevedresa non puido facer bo o punto cultivado en casa ante o BM Sinfín.

31 - QUABIT GUADALAXARA (15+16): Hombrados (po); Parra (4), Pablo Paredes (1), Márquez (6, 1p.), Víctor Vigo (3), Nacho Moya (2) e Javier García (7), sete inicial-; Celada (1), Fuentes (1), Alberto Sanz (0), Gallardo (1), Serradilla (1) e Mellado (4).

26 - TEUCRO (13+13): Santana (po) (García Lloria, min.38); Cutura (3, 2p.), Moyano (3), Suárez (4), Cangiani (3), Quintas (1) e Rial (1) -sete inicial-; Iván Fernández (1), Pereiro (1), Fischer (1), Gehrhardt (0), Dani Hernández (3), Sergio (4), Samuel Gómez (1).

Parciais: 4-1, 6-4, 9-5, 12-8, 13-9, 15-13 (descanso). 18-15, 21-17, 24-18, 26-19, 29-25, 31-26 (final).

Árbitros: Luís Ignacio Colmenero e Víctor Rollán. Excluíron dous minutos a Fuentes, Javi García, Paredes e Serradilla polo Quabit Guadalaxara, e a Quintas, Rial e Dani Hernández polo Teucro.

Incidencias: partido da 2ª xornada da liga Asobal, disputado no Municipal David Santamaría, ante 600 espectadores.