34-25. A crise do Teucro agudízase en Benidorm

Os pontevedreses chegaron a porse a dous puntos dos alacantinos tras o descanso

Un momento del partido. TWITTER (@BMBENIDORM)
photo_camera Un momento do partido. TWITTER (\BMBENIDORM)

O Condes de Albarei Teucro pechou a primeira volta da liga Asobal cunha dura derrota (34-25) ante o Balonmán Benidorm que agudiza a súa crise de resultados.

O conxunto alacantino decantou o partido nunha extraordinaria primeira parte na que asfixiou ao seu rival, que a pesar de reaccionar na segunda metade e porse a só dous goles de distancia xa non tivo forzas para máis nos últimos minutos.

O Benidorm saltou á pista decidido a sentenciar o partido pola vía rápida e en apenas dez minutos xa abrira unha brecha importante no marcador (8-2) que obrigou a Luís Montes, técnico do conxunto pontevedrés, a solicitar un tempo morto.

A gran actuación do porteiro Mijuskovic deu ás ao Benidorm para explotar a contra e as diferenzas foron crecendo co paso dos minutos. Só Cutura lograba dar réplica en ataque a un Benidorm pletórico ata o punto que Zupo Equisoain deu minutos a todos os seus xogadores antes do descanso, ao que se chegou co resultado de 20-11.

Tras o descanso, o Teucro aumentou o seu rendemento defensivo ante un Benidorm sen tensión e excesivamente relaxado. Cutura e Moyano comezaron a anotar con facilidade e o Teucro, moi seguro en portería grazas a Santana, comezou a crer na remontada.

O conxunto pontevedrés chegou a porse a dous goles (27-25) a falta de nove minutos, o que obrigou a Equisoain a solicitar un tempo morto para frear a remontada.

Dous erros non forzados e a aparición estelar de Cabanas no tramo final do partido acabaron por desnivelar a balanza a favor do Benidorm (34-25) ante un rival que acabou desfondado polo esforzo.

34 (20+14) Balonmán Benidorm: Mijuskovic; Porras (4), Simonet (1), Pabán (2, 1p), Dapiran (7, 3p), Cabanas (7) e Skilhammar (1) -sete inicial. Marchán (4), Rivero, Robles (2), Grau (4), Revin, Calderón (1), Iván Rodríguez (1) e Conca (ps).
25 (11+14) Condes de Albarei Teucro: Lloria; Moyano (4), Rial (3), Cutura (8, 4p), Cangiani, Fischer e Domingo Mosquera (1) -sete inicial- Samu Gómez (2), Gehrhardt (1), Samuel Pereiro (2), Sergio Pérez (3) e Santana (1, ps).
Árbitros: Colmenero Guillén e Rollán Martín (Castela León). Mostraron cartón amarelo a Fischer, Mosquera e Luis Montes, adestrador, polo Teucro. Excluíron dous minutos a Moyano, Fischer (2), Samu Pereiro, Gehrhardt e Rial polo Teucro, e a Revin e Dapiran (2) polo Benidorm.
Marcador cada cinco minutos: 2-1, 7-2, 10-4, 13-5, 16-8, 20-11 -descanso- 20-12, 23-15, 24-21, 27-23, 30-25 e 34-25.
Incidencias: Encontro correspondente á décimo quinta xornada da liga Asobal disputado no Palau d'Esports L'Illa de Benidorm ante uns 600 espectadores.