35-27. O Ximénez afunde aos Frigoríficos na táboa

A pesar de que o conxunto de Cangas gozou de vantaxe no marcador durante os primeiros compases de choque, os locais acabarían reaccionando con contundencia
Un momento del encuentro que disputó el Cangas ante el Ximenez. TWITTER
photo_camera Un momento do encontro que disputou o Cangas ante o Ximenez. TWITTER

O Ángel Ximénez-Avia logrou este sábado un inapelable triunfo por 35-27 sobre o Frigoríficos Morrazo, que non puido conter o sólido xogo de ataque do conxunto local.

O equipo cordobés abandona a zona de descenso e deixa en solitario como pechacancelas da Liga Asobal ao cadro de Cangas.

O partido tivo unha frenética posta en escena, con marcaxes durísimas, tensión -exclusión de Da Silva ao minuto- e primeiras vantaxes para o cadro pontevedrés (2-4).

Con todo, os andaluces reaccionaron con forza para lograr a súa primeira vantaxe (6-4) cun parcial de 4-0. Estimulados pola necesidade dos puntos -ambos os equipos pelexan pola permanencia-, os locais non perderon o dominio en xogo nin en marcador.

Os de Paco Bustos, en vea de acertos e aferrados á inspiración de Xavi Túa e Javier García, desarbolaron a un Frigoríficos Morrazo descolocado para situarse con 11-7. Nacho Moyano, técnico visitante, pediu un tempo morto pero non atopou a forma de reconducir o partido. Os locais mantiveron o seu ritmo anotador, con múltiples ameazas ofensivas ante un adversario hipotecado ao acerto de Menduiña e Vujovic. No intermedio, o Ximénez manexaba un claro 18-13.

A saída de vestiarios foi potente por parte do Ximénez, que abriu a brecha (21-14) e aniquilou a resistencia anímica dun Frigoríficos Morrazo desbordado por completo. O equipo cordobés, co triunfo ben amarrado e rendas de dez puntos (29-19), despregou fases de xogo brillante para certificar un 35-27 final.

- Ficha técnica:
35 - Ángel Ximénez-Avia (18+17): Adi Ahmetasevic; Xavi Túa (6), Pereira (1), Da Silva (-), Dashko (1), Víctor Alonso (7, 4p), David Estepa (5) -sete inicial-, De Fita (ps), Consuegra (1), Mijatovic (1), Juan Castro (5), Javi García (6), Sergio Barros (-) e Cuenca (2).

27 - Frigoríficos Morrazo (13+14): Javier Díaz; Vujovic (3), Rubén Soliño (2), Daniel Cerqueira (3), Menduiña (5, 2p), Muratovic (3) e Mitic (4) -sete inicial-, Forns (ps), Simes (3), Brais González (-), Quintas (1), Peiró (1), Tihomir Doder (-), Vilanova (-), Kuran (-) e Castro (2).

Marcador cada cinco minutos: 2-4, 6-5, 11-7, 13-8, 14-11 e 18-13 (descanso), 22-15, 25-18, 29-19, 31-22, 34-24 e 35-27 (final).

Árbitros: Antonio Merino Mori e Francisco Javier Moyano Prieto. Amoestaron aos locais Nuno Pereira e Dashko e aos visitantes Cerqueira, Menduiña e Castro. Excluíron dous minutos a Da Silva, Cuenca e Nuno Pereira (2), do Ximénez, e a Simes, Quintas e Doder, do Morrazo.

Incidencias: Partido da décimo primeira xornada da liga Asobal disputado no pavillón Alcalde Miguel Salgas de Puente Genil ante preto dun milleiro de afeccionados.