38-29. O Teucro suma a súa segunda vitoria ante o Alcobendas

Os locais estiveron especialmente intensos ao final do primeiro tempo e ao comezo do segundo

Un instante del partido del Teucro. RAFA FARIÑA
photo_camera Un instante do partido do Teucro. RAFA FARIÑA

O Condes de Albarei Teucro liquidou con facilidade a súa primeira "final" pola permanencia da tempada ante o Secin Group Alcobendas (38-29), que segue sen gañar a domicilio tras caer nun partido que se lle escapou entre os últimos minutos do primeiro acto e os primeiros do segundo, cando encaixou un parcial 8-3.

Cun ritmo de xogo altísimo e sen demasiado traballo defensivo, ambos os equipos golpeáronse no primeiro tempo. Davor Cutura, Natan Suárez e Moyano lideraron ao Teucro; De la Rubia, Catalina e Asier Nieto ao Alcobendas.

Os locais mandaron no electrónico con pequenas vantaxes (5-4, 8-7, 10-8, 12-11) ata que nos últimos instantes do primeiro tempo lograron pegar un estirón (17-13, min.26), ao que darían continuidade na continuación para coller unha renda de sete goles (23-16, min.35).

O partido parecía sentenciado pero o Alcobendas, fiel ao seu estilo, non baixou os brazos e situouse a tres goles (24-21). Dous goles de Moyano e outros dous de Natan Suarez e Cutura osixenaron ao Teucro (28-21, min.43). Ángel Castaño, técnico visitante, pediu tempo morto pero de pouco serviu porque o seu rival seguiu xogando con amplas vantaxes.

Condes de Albarei Teucro: Santana, Cangiani (3), Rial, Fischer, Davor Cutura (14,4p), Natan Suárez (6) e Iván Fernández (3) -equipo titular- Lloria (ps), Dani Hernández (4), Samu Gómez (2), Moyano (6), Pereiro e Mosquera.

Alcobendas: Patotsky, Crespo (1), Catalina (5), Asier Nieto (5), De la Rubia (6,4p), Boyarizo (3) e Gimeno (1) -equipo titular- Torres (ps), Santi López (3), Pelidija (1), Limonge (1), Velasco (2), Thorsson (1).

Marcador cada cinco minutos: 4-2, 9-8, 10-8, 12-10, 15-12, 18-15 (descanso); 22-16, 24-21, 28-21, 30-23, 33-27 e 38-29.

Árbitros: Muro San José e Iniesta Castillo. Excluíron a Rial (2), Samu Gómez, Fischer (2) e Mosquera por parte do Teucro, e a Limonge, De la Rubia (2), Asier Nieto e Crespo por parte do Alcobendas.

Incidencias: Partido correspondente á décima xornada da liga Asobal disputado no pavillón municipal de Pontevedra ante uns 1.100 espectadores.