8-2. Poio debuta e triunfa en casa

Andrea fíxose co triplete nun partido no que Caridade García parábao case todo
Andrea en una de las jugadas del partido de este sábado. DAVID FREIRE
photo_camera Andrea nunha das xogadas do partido deste sábado. DAVID FREIRE

O Poio Pescamar fixo seu o marcador no seu partido contra a A.D. Alcorcón, cun concluínte 8-2 ao final do encontro.

O conxunto madrileño non era un rival sinxelo para as rojillas. Os primeiros minutos do encontro pasáronse entre xogadas e intentos de gol por parte de ambos os equipos. Pero foi o Poio o que marcou o primeiro tanto. Aos nove minutos de empezar, Dani Sousa inclinou o marcador a favor do equipo local.

Isto serviu como un xute de enerxía ás rojillas, que no minuto 14 anotaron o segundo tanto. Pero segundos despois, unha mala xogada de Irene fixo que o balón entrase na rede do Poio e anotase un gol a favor do Alcorcón, o que permitía ás visitantes achegarse ao Poio no marcador.

Pouco despois, Carmen Alonso, do conxunto madrileño, levou o primeiro cartón amarelo do partido. O colexiado aplicou a lei da vantaxe antes de sancionar unha entrada a unha das xogadoras do Poio, que lle valeu a Alonso para levar o cartón.

Pero o gol en propia porta non fixo falta que as rojillas decaesen e durante o que restaba da primeira parte estiveron a presionar ao seu opoñente. E este xogo foi o que, a falta de 14 segundos para que o árbitro pitase o descanso, fixo que Mirian conseguise aumentar o marcador a favor do Poio. E entre tanta alegría e celebración, Dani Sousa marcou outro tanto a falta de dous segundos para o final do primeiro tempo que fixo que as rojillas se escaparan máis no marcador (4-1 ao descanso).

Como o club prometera, mentres as xogadoras descansaban de face á segunda parte do encontro, no pavillón procedeuse ao sorteo das botas de Antía Pérez entre os afeccionados presentes.

Tras este inciso, o tempo volveu correr e o Poio e o Alcorcón saltaron ao campo para medirse no segundo tempo. Tan só catro minutos logo de empezar, Andrea marcou o 5-1. Pero non contenta con iso, esta nova fichaxe marcou outro tanto un minuto despois que puxo ao Poio moi por encima no marcador.

Tras este gol, o Alcorcón intentou reducir desvantaxes xogando con porteira xogadora. Lonxe de verse intimidado, foi o Poio o que aproveitou a estratexia. Un tiro de Clara cara á portería baleira supuxo un tanto máis para as rojillas. A pesar de levar vantaxe no marcador, o Pescamar non baixou o ritmo e a falta de menos de tres minutos para o final do partido marcaron o oitavo tanto, o que desatou os aplausos no público presente no pavillón.

Vinte segundos despois, Nerea marcou o segundo tanto a favor do Alcorcón. 8-2 foi o resultado final, no que, ademais de verse plasmado o gran traballo ofensivo dos locais, quedou evidenciado o excelente acerto baixo paus de Caridade García.

"Estou seguro de que imos pelexar polas primeiras posicións"
Raúl Jiménez, adestrador do Poio Pescamar, mostrouse moi contento tras a primeira vitoria do equipo.

A pesar de que o rival era duro, o adestrador mostrábase confiado e tras o partido afirmou que "a pesar de que somos moitas novas, as xogadoras van respondendo e vendo cal é a súa función dentro do campo".

"Un marcador como o de hoxe (por este sábado) fortalece e dá confianza ao equipo. Vendo este resultado estou seguro de que imos pelexar polas primeiras posicións", engade Jiménez.

Pero non todo é bo. E é que se esperaba que Iria Saeta xa tivese a alta médica. Pero non foi posible. Para o adestrador "é unha das xogadoras máis importantes do equipo"

8. Poio Pescamar: Caridade García, Andrea Feijoo, Antía Pérez, Irene García, Dani Sousa –cinco inicial– Anna Escribano, Clara, Ana Rivera, Carol e Mirian.

2. A.D. Alcorcón: Nerea Moldes, Carmen Alonso, Vane Sotelo, Riene Samper, Ronsel García –cinco inicial– Ronsel Canteiro, Aida de Miguel, Cynthia Romano, Paula Llorente, Laura Pipi, Patri Arruti.

Goles: 1-0, Dani Sousa (min. 9); 2-0, Carol (min. 14); 2-1, Ire, en propia porta (min.14); 3-1, Mirian (min. 19); 4-1, Dani Sousa (min. 19); 5-1, Andrea (min. 24); 6-1, Andrea (min. 25); 7-1, Clara (min. 37); 8-1, Andrea (min. 38); 8-2, Nerea (min. 38).

Árbitros: Carreira Romero e Ferrero Carballal. Cartón amarelo para Carmen Alonso e Vane Sotelo do Alcorcón.

Incidencias: Partido da segunda xornada de Primeira División disputado no Pavillón da Seca. Durante o descanso procedeuse ao sorteo dunhas botas de Antía Pérez entre os 300 afeccionados que encheron as bancadas.