95-86. Melloría sen premio para o Peixegalego

Os marinenses sufriron a perda sucesiva de Doorson, Badmus e Noguerol por faltas
Taiwo Badmus lanzando a canasta en el partido del sábado. DAVID FREIRE
photo_camera Taiwo Badmus foi o máximo anotador do encontro. DAVID FREIRE

O Marín Peixegalego encaixou ante o Cáceres a súa quinta derrota consecutiva. A caída por seis puntos foi reflexo da loita visitante en todo momento, ofrecendo unha notable progresión con respecto ao conxunto timorato da primeira volta.

A perda sucesiva de Mazaira, Doorson, Badmus e Noguerol durante o último cuarto por acumulación de persoais terminou de enterrar as opcións.

Apareceron en escena os visitantes elevados e concentrados no primeiro parcial. Anotou o Marín dúas canastras en menos de 40 segundos que lle permitiron lograr a súa primeira vantaxe. Unha acción de 2+1 de Badmus puxo un 1-7 para crer. O equipo local reaccionou a base de triplos.

Así, a falta de 3:50 para a finalización do primeiro cuarto, os locais adiantáronse no marcador (15-14). Na rotación de bancos, saltou á pista a última fichaxe, Niang, que non escondeu o seu descaro á hora de asumir responsabilidades. A súa achega axudou ao equipo para chegar ao primeiro parón cun rifado 23-21.

O segundo cuarto foi menos prolífico en ataque. Os locais buscaron máis o xogo interior, mentres que o Marín bombardeou co exterior. Dous triplos de Mazaira e outro de Badmus permitiron ao equipo de Llorente levar lixeiras vantaxes como no marcador co que se pasou o ecuador do cuarto (31-34). Con todo, un parcial 10-2 destapou as primeiras preocupacións.

Os minutos máis serios do equipo de  Javi Llorente en defensa permitiron axustar de novo o resultado (54-53, min. 27). O 64-59 co que arrincou o último cuarto deu esperanzas ao pechacancelas. No negativo, o Marín perdeu ata catro xogadores por faltas, o que condicionou a rotación final. Os instantes finais non puideron evitar outra derrota.

Ficha técnica:
Cáceres: Uriz (13), Ventura (7), Rakocevic (18), Kuiper (10), Joseph (6) -cinco inicial-, Jorge Bilbao (18), Zubizarreta, Luis Parello (8), Berg e Nikolic (15).

Peixegalego: Doorson (11), Badmus (19), Saunders (12), Noguerol (5), Díaz Alejano (14) -cinco inicial-, Mazaira (9), Niang (12), Orellano (4), Seoane (3) e Joel Hernández (-).

Árbitro: Zafra Guerra (Comité valenciano), Pagán Baró (Comité catalán) e García Crespo (Comité andaluz). Eliminados os visitantes Mazaira (min. 33), Doorson (min. 36), Badmus (min. 38) e Noguerol (min. 39) por acumulación de faltas persoais.

Incidencias: Pavillón Multiusos Cidade de Cáceres. 1.200 espectadores.