O Pontevedra queda ás portas do ascenso

Hugo Díaz controla ante Miguel.
photo_camera Hugo Díaz controla ante Miguel.

Non puido ser. O Pontevedra quedou a tres goles do ascenso logo de realizar un excelente play-off. A desvantaxe do partido de ida contra o Puertollano (0-2) en Pasarón pesou demasiado ante un rival ordenado en defensa, pero que nunca correu riscos. Fixo pouco o Puertollano, pero foi suficiente.

O equipo pontevedrés acabou exhausto, sen forzas para seguir percutiendo e moi penalizado por non lograr un gol rápido nun encontro que dominou de principio a fin.

Intentouno o Pontevedra no primeiro tempo en dúas ondas, unha ao comezo e outra ao final. Presionou, tivo o balón e incluso angustiou por momentos ao Puertollano, pero fallou a puntería.

A posta en escena do conxunto granate foi excelente. Decididos polo resultado desfavorable da ida, os pupilos de Manu Fernández tomaron o mando desde o asubío inicial e coas acometidas de Tubo e o mango dun excelente Kevin Presa, puxeron cerco á portería rival.

Nos primeiros dez minutos xa sacara un córner David Feito e desaproveitado unha ocasión Tubo e outra Fran Fandiño, ningunha das dúas especialmente claras.

Ese foi o problema. O Puertollano sabía que debía aguantar o arranque e que todo iría despois moito mellor. Perdeu tempo, freou o ritmo e acabou saíndose coa súa.

Iso si, pasando algún apuro. Unha combinación de Carneiro con Tubo, que acabou nun taconazo do extremo, case a aproveita Kevin Presa para probar a fiabilidade de Reguero. O disparo enredouse entre as pernas dos defensas.

A ocasión máis clara chegou acto seguido. Pelexou Crespo, recibiu Fran Fandiño no frontal e sacou un bo disparo que se escapou por un palmo. Enfadouse Tubo, que estaba só entrando en velocidade desde a banda, con espazo para encarar e finalizar nunha situación vantaxosa. O seu compañeiro, encimado por varios rivais, non o puido ver.

Acabouse o empuxe inicial e o Puertollano creceu. No tramo final o Pontevedra só repúxose durante uns minutos nos que logrou un disparo de Fandiño alto e un par de aproximacións.

Pero foi o equipo que dirixe Pablo Franco quen tivo a mellor ocasión do período. Foi nun deses lances que tanto penalizaron ao Pontevedra no partido de Pasarón. Rompeu a liña defensiva Rubén Gómez, chegou ata o fondo e puxo o balón a Hugo Díaz que chegaba só pola área. Só tiña que tocala para enviala á rede, pero non chegou.

A tónica do conxunto granate non cambiou tras o descanso. Dominaba pero, sen o impulso dun primeiro gol, o Puertollano estaba cómodo, tranquilo. Manu Fernández quitou nada menos que a Fran Fandiño para meter a Tomás, e logo a Kevin Levis e ao recuperado para a causa Javi Otero.

Foi, con todo, unha xogada trenzada entre Kevin Presa e David Pérez a que reactivou o equipo. A partir desa aproximación, chegou un disparo de Carneiro que Reguero atrapou con dificultades. O porteiro debeu intervir de novo nun remate de cabeza de Tomás e outra vez estivo acertado.

O xogo era xa, para entón, atropelado. Pasou a mellor vida a elaboración, Javi Otero tirou de calidade individual, e o Puertollano optou por quedar onde máis cómodo estaba. Preto da súa área.

Custoulle moito ao Pontevedra atopar as bandas na primeira parte e foi polos costados, ante un rival moi pechado, por onde atopou máis luz na segunda parte. Así chegou outra palomita de Reguero. Foi nunha acción de Tubo, que sacou un centro pechado. Estirouse o porteiro para sacar o balón coa luva dereita ante a mirada de Kevin Levis.

Morreu o Pontevedra coas botas postas, pero esgotado. A súa última ocasión foi un centro de Otero e un remate alto de Pablo Carneiro, moi activo todo o partido, pero sen case ocasións para probar o remate.

Non houbo forzas para máis nin tampouco quedaba tempo. O Pontevedra quedou ás portas do ascenso polos tropezóns de Pasarón, pero tamén polos tropezóns da última xornada de liga ante o Dorneda de Oleiros.