O Arousa salva un punto no derbi

► O conxunto arlequinado suma doce partidos sen perder logo de empatar un encontro no que empezou perdendo moi pronto ► Ve reducida a súa vantaxe como segundo tras a vitoria do Rápido de Bouzas sobre o Paiosaco
Santi Figueroa controla el balón. PATRI FIGUEIRAS
photo_camera Santi Figueroa controla el balón. PATRI FIGUEIRAS
1. Estradense: Coke, Anxo, Ivi, Pablo Carabán, Óscar, Mella, Fontes (Sanabria, 79), Raúl (Vicente, 89), Porrúa, Migui, Juanín (Fernández, 65)
1. Arousa: Manu Táboas, Santi (Brais, 46), Pacheco, Martín Sánchez, Cotilla, Brais Vidal (Carús, 89), Javi Sandá, Xullo Rei (Rodríguez, 46) Iñaki (Fajardo, 75), Sylla, Borja Míguez (Losada, 80)
Árbitro: Abel Bruzos (Lugo). Ensinou cartón amarelo a Pablo Carabán, Porrúa; Borja Míguez, Brais Pedreira, Brais Vidal e Pacheco.
Goles: 1-0 Migui (min. 10). 1-1 Pacheco (min. 49).
Incidencias: Partido correspondente á liga de Terceira RFEF xogado no campo: Novo Municipal da Estrada. 700 espectadores.

O Arousa un punto valioso ante o Estradense de estar por baixo no marcador do Novo Municipal da Estrada (1-1). Un madrugador tanto de Migui foi neutralizado polo central Pacheco ao comezo do segundo tempo. Sufriron os visitantes para rabuñar un empate, que, ante a vitoria do Rápido contra o Paiosaco, reduce de seis a catro puntos a renda sobre a terceira posición.

Debutou cara ao final o central arxentino Carús, a única fichaxe invernal do Arousa. Tras uns primeiros minutos que mostraron intencións e afianzaron posicionamentos, o Estradense propinou o primeiro golpe do partido. Ao contragolpe, os locais aproveitaron a desorde da zaga arlequinada para abrir a conta. Así, Migui apareceu só pola banda esquerda e fusilou a Manu Táboas de tiro cruzado no minuto 10.

O Arousa tratou de facerse coa posesión. Con todo, xerar ocasións converteuse nunha quimera ata o descanso. O Estradense, moi ben situado, cortocircuitó o xogo por dentro dos visitantes. O Arousa, pouco profundo, insistiu pola banda dereita coas incorporacións de strong <>Santi. No entanto, a pesar dos esforzos dos xogadores de Luisito, o conxunto local dispuxo dunha boa oportunidade no minuto 38 para incrementar a vantaxe: nunha xogada parecida á do gol, Porrúa apareceu libre de marca pola banda esquerda e, con determinación, golpeou demasiado cruzado, e Manu Táboas despexou a córner coa xema dos dedos.

Os arlequinados insistiron en evolucionar ao redor do balón. Iñaki inventouse un disparo seco desde o frontal que, tras envenenarse co bote, obrigou a Coke a repeler cara á liña de fondo no minuto 44. Luisito moveu fichas e taboleiro para iniciar a segunda parte. Con tres centrais e a presenza dos revulsivos Brais Pedreira e Álex Rodríguez como carrileros, o Arousa saíu firme a por a igualada e conseguiuna no minuto 49 ao cabecear Pacheco un saque de esquina á rede no segundo pau.

O Arousa continuou dominando, pero o Estradense puxo o picante ao contragolpe. De feito, Manu Táboas resultou providencial no minuto 54, cando despexou coa punta dos dedos cara ao pos-che un remate de cabeza de Juanín a servizo de Porrúa desde o perfil dereito. O susto non alterou o plan do Arousa, ao que lle custou profundar e foi perdendo frescura.

A pesar de todo, gozaron os visitantes dalgunhas ocasións para desfacer o empate por medio de Brais Pedreira ou Sylla, pero acabou minimizando riscos nun tramo final no que ambos os conxuntos se desposuíron dos medos. Nas idas e vindas do tramo final, co obxectivo da vitoria, o local Migui gozou da oportunidade máis clara dos rojillos, un remate demasiado cruzado que, ao cabo, fixo manter a igualada.