O Arxil di adeus ao liderado

O equipo ao que dirixe Maite Méndez caeu de forma contundente na pista do Almería (65- 45), cultivando así a súa primeira derrota e cedendo o primeiro lugar na táboa ao seu rival
Nerea Liste lanza a canasta en un partido de esta campaña. JAVIER CERVERA-MERCADILLO
photo_camera Nerea Liste lanza a canasta nun partido de esta campaña. JAVIER CERVERA-MERCADILLO

O Arxil caeu derrotado en Almería para perder, con contundencia, a súa condición de invicto. O equipo local foi mellor de principio a fin e non deu ningunha opción ás xogadoras de Maite Méndez. Dunja Buzadzin foi a mellor nas filas visitantes con catorce puntos.

Os dous equipos mostraron as ideas moi claras e competiron polo dominio no marcador durante os primeiros compases do encontro. Aínda que o Almería recorreu ao tiro exterior para intentar romper o muro visitante, o Arxil trazou continuas incursións á zona adversaria con gran forza e determinación. Heather Forster erixiuse como o principal arma do cadro lerezano tanto en ataque como en defensa, pero unha prolongada seca ofensiva afectou as pupilas de Maite Méndez ao final do primeiro cuarto e outorgou ao seu rival unha vantaxe ao acabar de cinco puntos (18-13).

No segundo período, o Almería apropiouse do rebote e conseguiu segundas oportunidades que lle permitiron sumar puntos con maior constancia. Dúas canastras consecutivas de Lucía Méndez tras, novamente, dúas capturas en ataque, outorgaron ao equipo anfitrión unha vantaxe máxima de once puntos, o que obrigou a Maite Méndez a solicitar un novo tempo morto. Buzadzin, co primeiro triplo de Arxil na tarde, reduciu a diferenza ata os cinco puntos, e Adams na acción posterior baixouna a tres. Con todo, un triplo sobre a bucina do Almería situou o resultado ao tempo de descanso en 31-25.

Tras o paso polos vestiarios, o equipo pontevedrés mostrouse máis agresivo en defensa e, especialmente, na pelexa polo rebote, pero pecou de falta de acerto. No entanto, o conxunto almeriense tamén baixou as súas porcentaxes e, aínda que mantivo unha pequena distancia, non foi capaz de dar un golpe definitivo. O terceiro cuarto concluíu cunha distancia de dez puntos (43-33) que mantivo tranquilo ao cadro anfitrión.

Xa nos dez minutos definitivos, o conxunto lerezano continuou atascado en ataque sen atopar sensacións e as opcións de remontada cada vez eran máis improbables. Un triplo de María do Mar Rodríguez no ecuador do período colocou ao Almería con dezaseis puntos de renda, a máxima ata o momento.

De todos os xeitos, o equipo visitante insistiu e non baixou os brazos. Un 2+1 de Buzadzin, a máxima anotadora visitante, buscou maquillar o marcador, pero a inconsistencia á hora de encestar seguiu presente e a diferenza aínda aumentou máis nos últimos compases do encontro ata vinte puntos de diferenza (65- 45). O Arxil caeu derrotado por primeira vez na tempada e, ademais, perde o liderado ante o seu rival, o Almería, que se sitúa xa como primeiro grazas ás súas boas puntuacións.

Maite Méndez
"Faltounos equilibrio"
A adestradora do Club Baloncesto Arxil, Maite Méndez, acusou ás escasas porcentaxes de tiro das súas xogadoras e á falta de equilibrio de ser os principais causantes da primeira derrota do conxunto da Boa Vila na presente tempada, que ademais deixa ás de Méndez sen o liderado. A técnica arxilista tamén eloxiou a intensidade que empregou no seu xogo o Almería: "Pecharon moi ben todos os ocos co seu defensa zonal e gañáronnos moitas posicións de rebote", afirmou.

Logo de estar a remolque durante practicamente todo o primeiro acto, o conxunto pontevedrés situouse a só tres puntos e reiniciou o encontro, pero, segundo Méndez, o equipo volveu cometer os mesmos erros que nos minutos previos e iso sentenciou a balanza en contra. "Cando nos puxemos a tres puntos faltounos equilibrio, ademais de meter algún tiro liberado que nos devolvese definitivamente ao partido", lamentou.

Desta forma, o equipo visitante perdeu a súa condición de invicto, dato que non preocupa en exceso á adestradora: "Debemos afrontar a derrota da mesma xeito que fixemos coas vitorias, con humildade e traballo. Aínda non fixemos nada, só podemos seguir traballando".